Jymylle menestystä ampumajuoksujen SM-kisoista Jurvasta

1.9.2017 klo 15:00

N15-sarjan joukkue: Anniina Rantala, Olivia Halme ja Anni Hyvärinen
N15-sarjan joukkue: Anniina Rantala, Olivia Halme ja Anni Hyvärinen
M15-sarjan joukkue: Jarper Saarinen, Pinja Kotinurmi ja Juuso Ketonen
M15-sarjan joukkue: Jarper Saarinen, Pinja Kotinurmi ja Juuso Ketonen

Tänä vuonna ampumajuoksun SM-kilpailut käytiin Etelä-Pohjanmaalla Jurvassa. Kuten arvata saattaa kisojen läpivientiin ja olosuhteisiin oli satsattu ja kaikki sujuikin lähes täydellisesti sunnuntai iltapäivään saakka. Silloin nimittäin sekosi sähköinen ajanotto ja tulokset menivät käsilaskentaan sakkoaikoineen päivineen. Lopulta tulokset kuitenkin tulivat ja omien ajanottojen perusteella ne olivat oikein.

Kilpailuviikonloppu koostui perjantain viestikilpailuista, lauantain pikakilpailusta ja sunnuntain normaalimatkan kilpailuista. Keli oli koko viikon lopun ajan todella hyvä, aurinko paistoi ja oli lähes tyyntä. Orimattilasta kilpailemaan lähti kuusi nuorta urheilijaa: N14-sarjassa Olivia Halme, Anni Hyvärinen ja Anniina Rantala, M14-sarjassa Juuso Ketonen, N15-sarjassa Pinja Kotinurmi ja M15-sarjassa Jasper Saarinen.

 

Jymyläisittäin kilpailuviikonloppu starttasi hyvin liikkeelle. Saimme muodostettua viestijoukkueet M15 ja N15 sarjoihin. N15-joukkue koostui 14-sarjan tytöistä juoksujärjestyksessä ( Anni, Olivia ja Anniina ) ja M15 sarjassa sekajoukkue ( Jasper, Juuso ja Pinja ). Molemmat joukkueet pärjäsivät hyvin: N15 sarjan joukkue sijoittui SM-hopealle ja M15-joukkue SM-pronssille. Sijoitukset olivat hyviä sitäkin taustaa vasten, että urheilijamme eivät saaneet kilpailussa omaa parastaan esiin, onneksi se suunta kuitenkin kääntyi henkilökohtaisisa kisoissa.

 

Kultaa ja pronssia lauantaina

Lauantain kilpailussa oli n. 400 osallistujaa mikä tiesi järjestäjille pitää päivää n. aamu kahdeksasta ilta kahdeksaantoista. N14-sarjassa Anni Hyvärinen sijoittui pronssille. Vauhtia taisi olla aika reilusti, koska erittäin varmana ampujana tunnettu Anni otti kolme sakkorinkiä. Anniina Rantala sijoittui 5:ksi ja Olivia Halme 7:ksi. N15-sarjassa Pinja Kotinurmi huuhtoi sitten kultaa. Sarjassa koko kolmen kärki ampui kolme sakkoa, mutta Pinjan juoksuvauhti oli muille aivan liikaa ja Pinja voittikin sarjansa yli puolentoista minuutin marginaalilla. Mainittakoon, että naiset yleinen sarjan matka oli sama ja ammuntoja sama määrä ja Pinja hävisi sen sarjan voittaneelle Mari Laukkaselle ainoastaan 5 sekuntia. M15-sarjassa Jasper Saarinen sijoittui myös hyvn ollen 5.

Lauantai iltana juotiin tietysti mitalikahvit ja vietettiin rennosti aikaa. Nuoret lähtivät porukalla frisbeegolfaamaan huoltajien jäädessä istuskelemaan mökin terassille ja grillailemaan.

Sunnuntaina kaksi Kultamitalia

Pinja Kotinurmi uusi lauantain sijoituksensa. Nyt matka oli pidempi joka tietysti suosi Jymyläistä. Sitä tarvittiinkin, koska Pinjalle tuli yhteensä viisi ohilaukausta toiseksi sijouttuneen Emilia Irvankosken yhtä sakkoa vastaan. Voitto tuli kuitenkin selvästi 25 sekunnin turvin. Olivia Halme häikäisi myös suorituksellaan.  Viikkoa aikaisemmin yleisurheilun SM-kisoissa hyvin juossut Olivia näytti hyvää juoksukuntoa myös ampumajuoksun SM-kisoissa. Sunnuntain normaalimatkalla myös ammunta osui nappiin ja se toi Olivialle ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin ja heti kultaa. Myös Jasper Saarinen paransi lauantain sijoitusta neljänneksi.

 

Linkki tuloksiin https://www.jurvanurheilijat.fi/jaostot/ampumahiihto/ampumajuoksun-sm-2017/tulokset-perjantai-1-9-2017viest/