Ampumahiihtäjillä onnistunut leiri Imatralla

27.10.2017 klo 14:00

Viimeisen leiripäivän kohokohta, yhteiskuva kaksin kertaisen Olympiavoittajan Gabriela Koukalovan kanssa. Vasemmalla Lyydia Raunio (TVV) Gabriela, Anni Hyvärinen (Jymy) ja Anniina Rantala (Jymy)
Viimeisen leiripäivän kohokohta, yhteiskuva kaksin kertaisen Olympiavoittajan Gabriela Koukalovan kanssa. Vasemmalla Lyydia Raunio (TVV) Gabriela, Anni Hyvärinen (Jymy) ja Anniina Rantala (Jymy)

Jymyn ampumahiihtäjät suuntasivat seuraleirille Imatralle. Monena vuonna olemme leireilleet syksyllä Leppävirralla ja hiihtäneet putkessa, mutta tänä vuonna päätimme testata toista paikkaa. Imatralla on säilötty lunta kesän yli ja nyt käytössä oli 5 km pitkä rata. Rata oli alkutalven tarpeisiin juuri sopiva, ei liian vaativa, mutta silti vaihteleva. Lisäksi ampumahiihtäjiä palveli aivan huippuluokan rata ja ratamaksuihin kuului tietysti maalatut taulut, paikallaan olevat kohdistustaulut ja paikalleen kannetut ampumamatot. Toisin sanoen niin urheilijat, kuin valmentajat pystyivät keskittymään olennaiseen eli harjoitteluun.

Nuoret urheilijamme saivat kerättyä mukavasti kilometreja ja tekivät kolme laadukasta AH-harjoitusta lumelta. Väliajoilla kaikki nuoret suuntasivat kylpylän altaisiin rentoutumaan. Oman mausteensa harjoituksiin toi vieressä harjoitteleva Tsekin maajoukkue, jossa mukana olivat kaikki huiput Gabriela Koukalovasta lähtien. Viimeisenä päivänä viimeisten lähtiessä penkalta tuli mahtava tilaisuus päästä kuvaan Olympiavoittajan kanssa.

Imatralla satsattu talviurheiluun

21.10. avattu 5km pitkä hiihtorata, huippuluokan ampumahiihtostadion, joka aamu ajetut ladut, voitelukopit ... Imatralla on todella satsattu talviurheiluun. Jospa tuosta saisi edes jotakin omaan kaupunkiin niin olisi hieno juttu.

Ihan varmasti systeemi ei tahkoa hirmu voittoja, mutta ei sitä tee muutkaan liikuntapaikat. Vajaan viikon aikana Imatralla oli myyty yli 600 hiihtolippua, eli jotain tulee takaisinkin päin. Ja jos joku ajattelee, että kaikki tämä on tehty vain kilpahiihtäjille erehtyy pahan kerran, vähintään 75% kaikista oli kuntoilijoita, mukana erityisesti vanhempaa väkeä.