Ampumahiihdon kisakausi startattu Kontiolahdella

16.12.2018

Kisa-aamun rutiineita, pystypidot ennen kisapaikalle siirtymistä.
Kisa-aamun rutiineita, pystypidot ennen kisapaikalle siirtymistä.

Kontiolahden Urheilijat järjestivät isot kansalliset ampumahihidot 15.-16.12. Molempina päivinä kilpailuissa oli 200 osallistujaa, osa oli ulkolaisia. Lauantain ohjelmassa oli pikakilpailu eli kahden ammunnan kilpailu, jossa kierretään sakkorinkiä ohilauksesta ja sunnuntaina oli normaalimatkan vuoro. Normaalimatkalla ohilaukauksesta tulee sakkoaika (nuorilla 45s ja 22-sarjassa ja vanhemmilla 60s).

Jymystä kilpailupaikkakunnalle matkustivat N17 sarjaan siirtyneet Anni Hyvärinen ja Anniina Rantala. Ampumahiihdossa siirtyminen 15-sarjasta 17-sarjaan merkitsee isoja muutoksia: asetta aletaan kantaa kilpailuissa, pystyammunta alkaa ja ampumapaikka valitaan itse. Lauantai aamuna oli selvästi havaittavissa ylimääräistä jännitystä.

Kisoissa Menestystä, mutta myös epäonnea

Seuramme kilpailijat kokivat molemmat niin onnistumista kuin epäonneakin. Lauantain pikakilpailussa molemmat urheilijamme eivät onnistuneet ampumapenkalla oman tasonsa mukaisesti. Annin hiihto oli terävää ja Anniinalla oli vielä kovasta leireilystä johtuen harjoitusväsymystä. Anniina joutui molemmilta paikoilta kiertämään sakkoringin kahdesti ja Anni viidesti, mutta hänelle kävi virhe ja yksi sakkokierros jäi kiertämättä ja kakkossija vaihtui yhdeksänteen tilaan, Anniina oli pikakilpailussa 3.

Sunnuntain normaalimatkalla Annin ulkoinen olemus kertoi, että tänään lauantain pettymys käännetään ja niin myös tapahtui. Onnistumiset ampumapaikoilla  (ensimmäiseltä paikalta nollat ja ensimmäinen pystykin meni vain yhdellä sakolla) ja hyvä hiihto siivittivät Annin hienosti sijalle kaksi, ainoastaan 8.8s kärjestä. Sunnuntaina sitten Anniina oli epäonninen. Ensimmäisellä paikalla tullensuunta kääntyi yllättäen täysin vastakkaiseksi, iskemät olivat kauniissa kasassa, mutta tuulen painama yhtä lukuunottamatta ulkona osumaalueelta. Anniina päätyi sijalle 7.

Tulokset ja ammunta-analyysit löytyvät täältä http://www.biathlon-kontiolahti.fi/fi/kilpailut/ampumahiihto-ja-hiihtokilpailut/