Hippohiihdot 15.3.


Ämmäntöyrään hiihtokeskus löytyy osoitteesta Olympiavoittajantie 151, 16300 Orimattila.

Kilpailuohjeet löytyvät alempaa tällä sivulla reittikartan jälkeen. Lue kilpailuohjeet ennen kilpailupaikalle saapumista.

Reittikartta:

Kilpailuohjeet

Kilpailupaikka:  Ämmäntöyrään hiihtokeskus, Olympiavoittajantie 151, 16300 Orimattila. Hiihtokeskus löytyy Olympiavoittajantien päästä, noin 1,5 km Olympiavoittajantietä.

Pysäköinti:  Olympiavoittajantien päässä oleva pysäköintialue. Pysäköi pysäköinnin ohjaaajien opastuksien mukaisesti.

Kilpailunumerot:  Kilpailussa käytetään Orimattilan Osuuspankin kilpailunumeroita. Numerot noudetaan hiihtostadionilla olevasta punaisesta rakennuksesta klo 17:15 – 18:15 välisenä aikana. Kilpailunumeroiden noutopaikka on merkitty reittikarttaan. Numeroa noudettaessa kerro toimitsijalle kilpailijan syntymävuosi ja nimi. Kilpailun päätyttyä numero palautetaan maalin jälkeen olevaan keräyspisteeseen. 

Matkat ja Sarjat:

  • Sarjat tytöille ja pojille
  • 2018 ja sen jälkeen syntyneet, 100m
  • 2016-2017 syntyneet, 300m
  • 2014-2015 syntyneet 500m
  • 2012-2013 syntyneet n. 1km
  • 2010-2011 syntyneet n. 1km

Kilpailijan vastuulla on oikean radan kiertäminen. Risteyskohdat merkitään selvästi, jotta erehtymisen vaara minimoidaan. Reittikartat ovat nähtävillä ilmoitustaululla ja Jymyn nettisivulla. Hiihtotapa on vapaa ja myös perinteisellä hiihtotavalla saa edetä. 

Jos lapsi tarvitsee kilpailun aikana saattajaa, tee se mieluiten sukset jalassa ja väistä muita kilpailijoita. Kävellen oleva saattaja kävelee latu-uran ulkopuolella.

Tutustu reitteihin etukäteen hiihtämällä lapsen kanssa, jotta reitti on lapselle tuttu. 


Lähtölistat: Lähtölistat julkaistu  sunnuntaina 13.3.2022.

 Lähtölistat ovat nähtävillä myös ilmoitustaululla kilpailualueella


Lähtölistat


Lähtö: Kilpailu suoritetaan väliaikalähtönä, lähtöväli on 30 sekuntia, sarjojen välissä pieni tauko. Lähtöpaikkoja on 2, jotka on merkitty reittikarttaan. Lähtö 1 lähtevät 100 m hiihtäjät, muiden lähtöpaikka on Lähtö 2. Lähtöpaikalla on lähtöön järjestelijä. Kilpailija vastaa itse siitä, että on oikeaan aikaan lähtöpaikalla. 

Maali: Maalisuora on erotettu verkolla. Maalisuora on vain toimitsijoille ja kilpailusuoritusta tekeville hiihtäjille ja heidän välttämättömille saattajille. Muu hiihtäminen maalisuoralla on kielletty. Maaliviiva on merkitty maalatulla viivalla lumeen. Maaliviivan ylityksen jälkeen jatka matkaa maalialueen päähän mahdollisimman pian. Maaliin tullessa kilpailunumero palautetaan omatoimisesti maalialueen päässä olevaan pyykkikoriin sekä kilpailija saa palkinnon. Maalialueelta poistutaan ainoastaan aitojen päästä.

Verryttely ja lämmittely: Alku- ja loppuverryttelyä voi tehdä kilpailuladulla antaen tilaa automaattisesti kilpailusuoritusta tekevälle ja muita kilpailijoita häiritsemättä. Maali- ja lähtöalueella hiihtäminen on kielletty ellei kyseessä ole kilpailusuoritus. Hyvä verryttelypaikka on ampumahiihdon suoralla numeroitujen ammuntapaikkojen kohdalla. 

Palkinnot: Jokainen kilpailija saa maaliin tullessa palkinnon. Tämän lisäksi jokaisessa sarjassa palkitaan 3 parasta. Tämä palkintojen jako ilmoitetaan kuulutuksella, kun sarjan tulokset ovat valmistuneet.

Tulokset: Julkaistaan Jymyn nettisivulla ja käytössä on online tulokset, johon tulee linkki kilpailua ennen.

Jälki-ilmoittautuminen: Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Pukeutumistilat ja WC: Hiihtokeskuksessa ei ole pukeutumistiloja tai wc:tä

Tarjoilu: Kilpailualueella on tarjolla mehua ja Merosen makkaraa.