Kilpailuohjeet

Orimattilan Jymyn KSOY yhteislähtökilpailu, kilpailu on samalla Orimattilan Jymyn 120 v. juhlakilpailu.

Pe 6.1.2023. klo 11:00 Orimattilan Ämmäntöyrään hiihtokeskuksessa

Hiihtotapa vapaa.

Kilpailuorganisaatio:

Kilpailunjohtaja: Juha Rantala

Kilpailun TD: Juha Hyvönen

Kilpailusihteeri: Heli Ketonen

Ratamestari ja stadionpäällikkö: Jarkko Juures. Latujen ajo Orimattilan kaupunki

 Kilpailuohjeet

Kilpailupaikka: Ämmäntöyrään hiihtokeskus, Olympiavoittajantie 151, 16300 Orimattila

Ajo-ohje: Lahdentieltä Artjärven suuntaan n. 400 m, josta käännytään oikealle Myrskylän suuntaan Pakaantietä n. 2,3 km, josta käännytään vasemmalle Olympiavoittajantielle. Hiihtokeskus löytyy Olympiavoittajantien päästä, noin 1,5 km Olympiavoittajantietä.

Pysäköinti: Ohjatusti hiihtokeskuksen pysäköintipaikalla. Kun tämä on täynnä, pysäköinti ohjatusti lähestymistien varressa.

Kilpailukanslia: Hiihtokeskuksen läheisyydessä oleva vihreä hirsirakennus. Samassa rakennuksessa on myös wc-tilat, pukeutumistilat sekä kahvio ja makkaramyynti.

Kilpailunumerot: Kilpailuissa käytetään Orimattilan Jymyn liivinumeroita. Numerot jaetaan yksittäin kilpailukansliassa, seurapussitusta ei ole käytössä. Kilpailun päätyttyä numero pitää palauttaa keräyspisteeseen, joka sijaitsee maalissa. Palauttamattomasta numerosta perimme 50 €.

Lähtöjärjestys: FIS-sarjoissa lähtöjärjestys on viimeisin FIS-listauksen mukainen järjestys. Jos kilpailijoille ei ole FIS-pisteitä heidät arvotaan pisteitä omaavien perään. Muiden sarjojen lähtöjärjestykset arvotaan. Lähtölistojen arvonta suoritetaan keskiviikkoiltana 4.1. Lähtölistat julkaistaan Jymyn nettisivulla http://www.orimattilanjymy.fi keskiviikko iltana 4.1. klo 22:00. 

Verryttely ja lämmittely: Verryttelyyn ja lämmittelyyn on varattu rata-alue, joka näkyy ratakartoissa sinisellä. Kilpailun aikana verryttelyä ei sallita kilpailuladuilla.  Maali- ja lähtöalueella hiihtäminen on ehdottomasti kielletty.

Matkat ja Sarjat:

  • 1,5km M/N8
  • 2 km M/N10
  • 3 km M/N12 N14
  • 5 km M14, N16, N18, M/N45, M55, M65
  • 8 km (5+3 km) M16
  • 10 km = 2x5 km M18 M/N20 Myl/Nyl, M/N35

Kilpailijan vastuulla on oikean radan kiertäminen. Risteyskohdat merkitään selvästi, jotta erehtymisen vaara minimoidaan. 1,5, 2 ja 3 km ratojen hiihtäjien apuna on rataopastajia. Ratakartat on nähtävillä ilmoitustaululla ja Jymyn nettisivulla.

Lähtö: Kilpailun aikana kaikista lähtöajoista tiedotetaan kuulutuksin. Kilpailija vastaa itse siitä, että on oikeaan aikaan lähtöpaikalla. Lähtöpaikalla on lähtöön järjestelijä. Kilpailu suoritetaan yhteislähtönä. Useampi sarja voi lähteä samaan aikaan, jos osanottajia on vähän. Lähtö suoritetaan tasatyönnöllä tai vuorohiihdolla. Omalla lähtöladulla on pysyttävä ladun päättymiseen saakka. Lähtöpaikkanumero on latujen välissä. Lähtöpaikkanumero tulee olla urheilijan suksen kärkien välissä. Varaslähtö tapauksessa vilppilähdön tehneen kilpailijan aikaan lisätään 30 sekuntia.

Maali: Maalisuoralla on kaksi 50 m pitkää kaistaa, jotka on erotettu havutuksella. Kaistanvaihto on kielletty maalisuoralla. Kilpailussa käytetään maalikameraa. Maalialueen toisessa päässä on kilpailunumeroiden palautuspiste ja mehutarjoilu kilpailijoille.

Keskeyttäminen: Keskeyttäneen kilpailijan on ilmoittauduttava maalissa ja palautettava kilpailunumeron.

Tulokset: Kilpailussa käytetään sähköistä tulospalvelua. Valmiista tuloksista ilmoitetaan kenttäkuulutukset ja samalla alkaa 15 min protestiaika. Viralliset tulokset ovat nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla 6.1.2023 illan aikana. Nettisivulla julkaistaan myös lehdistömuotoiset tulokset.

Protestit: Protestit käsitellään välittömästi. Protestiaika 15 min. Protestista veloitetaan 30€, joka palautetaan läpimenneen protestin yhteydessä. 

Palkinnot: Kaikki 8-10- sarjojen kilpailijat palkitaan. Muiden sarjojen palkittavien määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla. Palkintojen jaosta tiedotetaan kuulutuksin. Palkintojen jako tapahtuu kilpailukanslian eli vihreän hirsirakennuksen piha-alueella. Noutamattomia palkintoja ei toimiteta. 

Ensiapu: Paikalla on ensiapu. Heillä on käytössään moottorikelkka ja ahkio.

Kahvio: Kilpailukanslian kanssa samassa rakennuksessa eli vihreässä hirsirakennuksessa toimii Orimattilan Jymyn hiihtojaoston kahvio ja rakennuksen ulkopuolella on makkaran myyntipiste. Kahvion ja makkaramyynnin maksutapoina ovat käteinen ja pankkikortti.

Pukeutumistilat: Pukeutumistilat ovat vihreän hirsirakennuksen yläkerrassa. Samassa rakennuksessa on myös wc-tilat. Peseytymistiloja ei ole.