Minipojat 


Joukkueen tapahtumia kaudella 2020-2021


U12-pojilla voittoisat kotipelit                                            10.10.2020

Orimattila Areenalla pelattiin lauantaina U12-poikien (s. 2010-2009) kaakkoisen alueen 2. divisioonan pelejä. Aamulla Jymyllä oli vastassa Kotkasta KTP White. Tämä peli voitettiin lukemin 44-36. Iltapäivällä vastaan tuli vielä KTP Green, josta Jymy selvisi myös voittajaksi lukemin 36-39. KTP:n molemmat joukkueet antoivat hyvän vastuksen.

Joukkueen valmentaja Tuomo Juppi terävöitti pojille pelien aikana puolustuksesta huolehtimista. Jymyn puolustus toimi hyvin ja se piti riittävästi päivän molemmissa peleissä. Korinteossa oli ajoittain nähtävissä hätiköintiä ja helpotkaan korinostot eivät aina uponneet. Onneksi pojilta nähtiin myös hienoja ajoja korille ja rohkeita upotuksia kaaren tuntumasta. Pojat pelasivat hienosti yhteen joukkueena ja siitä on osoituksena voitot päivän peleistä.

Vierasjoukkueilta saatiin kehuja pelijärjestelyistä sekä -puitteista eli Orimattila Areenasta. Näinä aikoina pelijärjestelyt vaativat koripalloliiton ohjeiden mukaisesti erityistä huomiota ja järjestelyjä turvallisen ja terveellisen pelitapahtuman läpiviemiseksi.

Jymyn U12-joukkue on nyt pelannut sarjassa 4 peliä ja on voittanut nämä kaikki.

Kuvassa valmentaja Tuomo Juppi ohjeistaa U12-poikia erätauolla. 

Kuva: Annukka Nurminen.
Joukkueen tapahtumia kaudella 2019-2020

Kuvassa takarivissä vasemmalta oikealle: valmentaja Lauri Luojukoski, Eemi Jääskeläinen, Ville Kivikangas, Jaakko Jääskeläinen, Lenni Karjalainen (9), Roope Kakko (42), valmentaja Tuomo Juppi. Eturivissä vasemmalta oikealle: Leevi Juhola (13), Joona Nurminen (21), Timo Kivikangas (40), Jesse Juppi (30), Jalo Juppi (41) ja Valtteri Karjalainen (6). Kuvasta puuttuu Juuso Saari.


Mikropojat pelaavat kaudella 2019-2020 kaakkoisen alueen 1. ja 2. divisioonaa. 

Linkki  joukkueen sivuille basket.fi:ssä- linkin takaa näet joukkueen pelatut sekä tulevat ottelut

1. divisioona:

https://www.basket.fi/basket/sarjat/joukkue/?team_id=4710221&season_id=109679&league_id=30267#mbt:2-500$t&0=3

2. divisioona: 

https://www.basket.fi/basket/sarjat/joukkue/?team_id=4701769&season_id=109681&league_id=30269#mbt:2-500$t&0=3
Minipoikien 2.-divisioonassa Jymylle kaksi voittoa  2.2.2020

Sunnuntaina 2.2.2020 pelattiin Jokivarren koululla minipoikien 2.-divisioonaa. Lahti Basketin 09 -joukkue kaatui ensin lukemin 47-26.

Iltapäivällä vastassa oli Lahti Basketin 08 –joukkue. Siitä otettiin myös hieno voitto 50-69.

Molemmissa peleissä Jymyn poikien nopeus oli valttia. Pallonriistot vastustajalta johtivat useisiin Jymyn korintekoihin. Poikien innostunut asenne ja hyvä joukkuehenki toimivat hienosti.


Jymyn minipoikien II-divisioonaa Kouvolassa 11.1.2020

Vuodenvaihteessa minipoikien joukkoon saatiin useita uusia pelaajia. Pojat ovat olleet treeneissä aktiivisesti loppusyksystä mukana ja nyt päästiin uudella kokoonpanolla kokeilemaan sarjapelejä. Kevätkaudella minipojat pelaavat kahta sarjaa, sekä I- että II-divisioonaa. Näin saadaan kaikille mukavasti pelikokemusta sopivan tasoisessa sarjassa.

Minipoikien II-divisioonan pelit käynnistyivät kevätsarjan osalta kahdella tappiolla. Kouvolan White joukkue rökitti Jymyn murskalukemin 9-73. Myös päivän toisesta pelistä kotiin tuomisena oli tappio, Kouvot Grey voitti ottelun 51-20. Pojilla oli kuitenkin iloista meininkiä peleissä eikä tappiot haitanneet pelien jälkeenkään. Peleistä saatiin rutkasti arvokasta kokemusta seuraaviin koitoksiin.


Minipojilla voittoisa kotiturnaus 2.11.2019


Jymyn minipojat voittivat molemmat pelinsä 2.11.2019 II-divisioonan kotiturnauksessa

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastassa oli Lahti Basket Black joukkue. Jymyn peli lähti aamusta hyvin käyntiin. Vastustajaa kuritettiin koreilla siihen malliin, että jo ensimmäisen 8 minuuttisen erän jälkeen oltiin hyvässä johtoasemassa 21-4 Jymylle. Tästä eteenpäin peli oli Jymyn leikittelyä ja pallonriistoa vastustajalta. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet tekivät tasamäärän pisteitä, mutta Jymyn johtaessa reilulla etumatkalla ei vastustajasta ollut vaaraa. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 71-29 Jymyn hyväksi.

Päivän toisessa pelissä vastassa oli Lahti Basket White joukkue. Jymyn pelasi loistavaa puolustuspeliä ja syöttöpeli hyökkäyksiä rakentaessa toimi loistavasti. Juuso Saari oli korvaamaton apu vastustajan korin alla nostaessaan levypalloja koreiksi yhteensä 26 pisteen edestä.  Muita pelin korirohmuja olivat Eemi Jääskeläinen, Lenni Karjalainen sekä Valtteri Karjalainen. Myös joukkueen muut pojat onnistuivat korinteossa. Peli kulki Jymyllä hyvin ja toisen pelin voittolukemiksi kirjattiin 42-81 Jymylle.

Joukkueen valmentaja oli positiivisesti yllättynyt päivän jälkimmäisen ottelun lähes 40 pisteen piste-erosta. Ennakkoasetelmissa vastassa tiedettiin olevan taidokas joukkue. ”Jymyn poikien pelinlukutaito ja syöttöpelin tärkeys on nyt saatu mukaan pelikentällekin. Täytyy antaa pojille mahtavat arvosanat päivän puolustuspelaamisesta, näkihän sen lopputuloksistakin, että kun puolustuspää on kunnossa, ei vastustajalle jää korintekopaikkoja” kommentoi valmentaja Tuomo Juppi.

Päivän voittopelien myötä Jymyn minipojat nousivat sarjassaan toiseksi heti Kouvot Black joukkueen jälkeen. Jymyn minipojat ovat nyt voittaneet 6 pelatusta sarjapelistä 5.Minipojat Savonlinnassa sunnuntaina 6.10.2019

Yhdeksän v. 08-09 syntynyttä koripallopoikaa lähti kauas iloiseen Itä-Suomeen kaakkoisen alueen II-divisioonan otteluihin. Päivästä tiedettiin tulevan pitkän jo pelkän etäisyyden takia. Kolmen tunnin ajomatka kysyi kärsivällisyyttä sekä istumalihaksia niin pelaajilta kuin kannustusjoukoiltakin. Pelit pelattiin Savonlinnassa ja vastassa olivat Kouvot Black ja Basket Savonlinna.

Pelit olivat usealle pelaajalle uusi kokemus, kun edellisellä kaudella ei minipoikien joukkuetta saatu kasattua. Jymyn pojat suoriutuivat hienosti kahden pelin urakasta. Ensimmäisessä pelissä Kouvot oli selvästi kokeneempi ja käänsi tasaisen alun jälkeen pelin edukseen lukemin 84-51.

Toisessa pelissä Savonlinnaa vastaan Jymyn poikien suoritukset olivat huomattavasti terävämpiä ja peli alkoi sujua. Nähtiin rohkeita ajoja korille ja hienoja vapauttavia syöttöjä. Puolustuspelaaminen parani selvästi ja kaikki pelaajat onnistuivat korinteossa. Puoliajalla oltiin jo lukemissa 36-16 Jymyn hyväksi ja lopulta voitto vietiin ylivoimaisesti pistein 72-42.

Hyvillä mielin pojat olivat päivän peleistä. Myös valmentajat Tuomo Juppi sekä Lauri Luojukoski jaksoivat ilolla koutsata poikia läpi pitkän päivän. Ensimmäisen pelin tappio unohtui viimeistään yhteisellä hampurilaistankkauksella. Mehut oli pojista jäänyt pelikentälle siihen malliin, että limpparia tankattiin jopa 6:lla pillillä.

                                                                                                          Annukka Nurminen