Jalkapalloilijoilla vahvistunut Jymy aloitti loistavasti Seuracupissa

6.6.2019

Juho Kiuru, Orimattilan Sanomat

Orimattilan Jymyn yleisurheilijat olivat hyvässä vireessä Seuracupin ensimmäisessä osakilpailussa maanantaina Kotkan Karhulassa.

Joukkuetta vahvisti 11 Petojen jalkapallopoikaa. Osin sen myötä Jymy keräsi 7 711 pistettä. Viime vuonna Jymy sai 10 544 pistettä kahdesta osakilpailusta. Seuracupissa pisteitä kertyy vain seuran parhaasta suorituksesta kussakin kilpailussa.

– Pistemäärä on loistava. Varsinkin kun yhdeksästä lajista jäi pisteet saamatta. Meillä on mahdollisuudet päästä Imatran finaaliin, jos saamme ehjän joukkueen toiseen osakisaan, Jymyn joukkueenjohtaja Juho Laitinen riemuitsee.

Seuracupin finaalissa Jymy oli viimeksi vuonna 2015 kun kisat käytiin Varkaudessa.

Petopojat ovat alustavan suunnitelman mukaan Jymyn joukkueessa toisessakin osakilpailussa elokuussa Iitissä.

– Petopoikien mukana olo ja suoritukset olivat myönteinen yllätys. Tällaista seurayhteistyön pitää ollakin. Myös koripalloilijoiden kanssa mietitään yhteistyötä ja vahvistusta 17-vuotiaiden tyttöjen sarjaan, Juho Laitinen totesi.

13-vuotiaat tytöt

kärkisijoilla

Vahvin sarja Jymyllä oli 13-vuotiaat tytöt. Siinä lajivoiton nappasi Sofia Puolakanaho 60 metrillä ajalla 8,54. Tuhannella metrillä Åsa Rehn oli kolmas ajalla 3.33,40. Kolmossijan otti myös Linda Sallinen korkeushypyssä ylitettyään 1,30. Keihäässä Silja Salovaara oli niin ikään kolmas ennätyksellään 27,41.

Kaiken kukkuraksi Jymy voitti 13-vuotiaissa 4x100 metrin viestijuoksun. Joukkueessa olivat Linda Sallinen, Pihla Laine, Silja Salovaara ja Sofia Puolakanaho.

Tanja Muotka voitti 11-vuotiaiden kiekonheiton selvästi tuloksella 22,00. Aada Sipiläinen oli kolmas 15-vuotiaiden seiväshypyssä hypättyään 2,00.

15-vuotiaiden poikien sadalla metrillä Juho Vartiainen oli toinen ajalla 13,50 ja Juho Aaltonen kolmas ajalla 13,71. Matka juostiin reippaaseen vastatuuleen.

Samassa ikäluokassa Jymy voitti pikaviestin. Joukkueessa pinkoivat Vartiaisen ja Aaltosen lisäksi Samu Ahokas ja Rasmus Heino.

13-vuotiaissa Aaro Kivilevo voitti poikien korkeushypyn omalla ennätyksellään 1,40.

11-vuotiaiden poikien 60 metrin juoksussa kakkoseksi ennätti Timo Kivikangas. Matka taittui ajassa 9,64.