MÄKELÄLLÄ SE-JUHLAT MADRIDISSA, MÄKELÄ: "KOVAA, MUTTA RENNOSTI"

9.2.2019

Kristiina Mäkelän ponnisti tasaisen sarjan siivittämänä kolmiloikan ennätyksekseen 14,38 Madridin kansainvälisessä kilpailussa. Tulos on halli-SE ja jää sentin Heli Koivulan vuonna 2003 tekemästä ulkoratojen Suomen ennätyksestä.

–  Läksin kisaan sellaisella ajatuksella, että hyppään tosissaan kovaa, mutta rennosti. En lähtenyt revittelemään ja paransin hyppyä koko ajan, Mäkelä kertaili.

Mäkelä sijoittui kilpailussa viidenneksi. Kilpailun voitti lajin hallitseva maailmanmestari Venezuelan Yulimar Rojas, joka loikki ensimmäisellään halliennätyksensä 14,92. Yhdysvaltain Tori Franklin oli toinen tuloksella 14,57.

Ennen Madridin kilpailua halli-SE oli 14,20 ja Mäkelän omissa nimissä. Madridin komealla sarjalla Mäkelä rikkoi vanhan ennätyksen kolme kertaa ja ylitti seitsemällä sentillä viime kesäisen, oman ulkoratojen ennätyksensä 14,31. Mäkelän sarja Madridissa oli: 14,09, 14,28,14,38, 14,20, 14,31, x.

–  Ensimmäiset kolme kierrosta meni hyvin. Sitten oli vähän ongelmia lankulle tulossa. Läksin pikkuisen harppomaan, mutta kaksi viimeistä hyppyä menivät taas hyvin, kun juoksu oli kunnossa. Viimeinen oli oikeastaan kaikkein tasapainoisin hyppy, mutta meni pikkuisen rikki, Mäkelä analysoi.

Tasokas sarja toi Mäkelän mukaan myös oppia.

– Hienoa, että tuli noin hyvä sarja pitkiä hyppyjä, koska tekemällä oppii, Mäkelä tuumi.

Sallinen: Pidempi hyppy roikkuu ilmassa

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen seurasi kilpailua tyytyväisenä. Tulokset eivät yllättäneet

–  Tämä oli odotettu tilanne. Mentiin juoksun kautta ja nyt juoksu kulki, jolloin hyppääminen on helpompaa. Edelleen on kuitenkin pieniä vaikeuksia pitää hypyssä ajoituksia, mutta se on positiivinen ongelma, ja niin se on kolmiloikkaajilla aina, Sallinen totesi.

Mäkelän tasainen ja tasokas sarja kielii, että nappihypyllä oma ennätys voi kohentua vielä tuntuvasti.

– Se pidempi hyppy roikkuu ilmassa, mutta nähtäväksi jää, syntyykö se kilpailutilanteessa hallikauden aikana. Tässä on pari hyvää kisaa vielä jäljellä, Sallinen aprikoi.

Sallisen silmin Mäkelän kehitysaskelten taustalla on kaksi isompaa asiaa.

– Voimatasot ovat parantuneet ja kovempia, laadukkaita kontakteja on tehty harjoituksissa enemmän ja pidempään kuin aiemmin. Voimatasot nousevat edelleen, vaikka voimia on pyritty kehittämään maltilla.