Kristiina Mäkelä loikki uransa parhaan sarjan!

22.7.2020

Kristiina Mäkelä loikki uransa parhaan tulossarjan ja voitti Orimattilan Tähtien kisojen kolmiloikan tuloksella 14,33, joka syntyi 3,1 sekuntimetrin myötätuuleen. Ennätyskelpoisessa tuulessa Mäkelä liiteli 14,30, jolla hän menee kuluvan kauden maailmantilastossa neljänneksi.

– Suomen ennätys oli se mitä halusin, mutta nämä olivat hyviä hyppyjä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mäkelä maisteli kisaa, jossa hän ylitti 14 metriä kaikilla kuudella hypyllään.

Mäkelä on tavoitellut jo hyvän aikaa Heli Koivulan vuonna 2003 loikkimaa SE:tä 14,39. Hallissa hän on päässyt siitä sentin päähän ja ulkoradoilla kahdeksan sentin päähän. Orimattilan tulossarja kertoi, että edellytykset sen rikkomiseen ovat olemassa.

– Haluan hypätä sen 14 ja puoli metriä. Nyt tuntuu hyvältä ja kroppa on kunnossa, Mäkelä linjasi syyskesän tavoitteitaan.

Suomen ennätyksen syntyminen oli lähellä Orimattilassakin, vaikka Mäkelä jäi kilpailussa ilman vastusta, kun 14,04 tällä kaudella loikkinut Senni Salminen jäi kilpailusta sivuun pienen nilkkavaivan takia.

– Juoksussa oli kuitenkin vielä vähän horjumista ja loppua kohden tuli väsymystäkin., Mäkelä kertoi

Oman seuran Orimattilan Jymyn järjestämä kilpailu antoi Mäkelän itseluottamukselle hyvän pönkän ennen elokuista 10 päivän sumaa, jonka aikana hän hyppää Espoon Motonet GP:n (5.8.), Paavo Nurmi Gamesin (11.8) ja samalla viikolla vielä Turun Kalevan kisojen karsinnan ja finaalin.

– Täytyy katsoa kuinka monta kuuden hypyn kilpailua pystyy tekemään, Mäkelä sanoi.

Lue uutinen kokonaisuudessaan: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/kristiina-makela-loikki-uransa-parhaan-sarjan/