Mäkelä MM-kisojen loikkakilpailun kahdestoista

6.10.2019

Alkuperäinen uutinen: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/makela-kamppaili-juoksuasennon-kanssa-koilahti-otti-karsinnassa-tuntumaa-mm-kisoihin/

Kristiina Mäkelä lisäsi Dohassa arvokisojen meriittilistaansa kolmiloikan MM-finaaliin EM- ja olympiafinaalien jatkeeksi. Kahdestoista sija tuloksella 13,99 ei kuitenkaan tuonut sitä mitä Mäkelä finaalista tavoitteli.

– Juoksu ei vaan toiminut, enkä siksi päässyt sellaiseen hyppyasentoon, että siitä olisi voinut jotakin tehdä. Se näkyy rumasti tuloksessa. Tein sitten varmaan kaikki virheet mitä vaan voi ennen lankkua ja niitä ei tuolla enää korjata, Mäkelä harmitteli.

Mäkelän pisin hyppy jäi verryttelyyn. Kilpailussa hän ponnisti 13,81, 13,99 ja 13,74.

– Ekassa hypyssä pumppasin lankulla, eli tavallaan en juossut kunnolla lankun yli. Tokassa menin vaakaliitoa enkä päässyt edes kunnolla lankulle, Mäkelä kertaili.

Vaikka finaalipaikka MM-kisoissa on hyvä saavutus sinällään, Mäkelän toiveissa on nousta taistelemaan arvofinaalissa hyvistä sijoituksista.

– Finaalipaikan ottaminen on tärkeää, koska muuten ei pääse edes yrittämään. Nyt vaan jalat eivät olleet palautuneet karsinnasta, eikä saatu parempaa palkintoa kuten hallissa, jossa tulokset olivat toisin päin, Mäkelä viittasi maaliskuisiin Glasgow´n EM-halleihin.

EM-hallissa Mäkelä oli kuudes ja kohensi tulostaan karsinnasta finaaliin. Dohassa karsinnan 14,26 jäi kilpailun ja samalla Mäkelän kesän parhaaksi. Hallikaudella hän ponnisti 14,38.

– Hienosti ollaan Tuomaksen (Sallinen) kanssa tehty vuosi töitä ja päästiin MM-kisojen finaaliin. Nyt täytyy löytää se, miten tehdään piikkikunto finaalia varten tällaisen karsintarasituksenkin jälkeen, Mäkelä sanoi.

Venezuelan Yulimar Rojas voitti kolmiloikan ylivoimaisesti ponnistettuaan 15,37 ja toiseksi parhaallaan 15,18, joka sekin olisi tuonut voiton. Jamaikan Shanieka Ricketts oli toinen ja Kolumbian Caterine Ibarguen kolmas tuloksin 14,92 ja 14,73.

Lähde: www.yleisurheilu.fi