Mäkelä loikki Euroopan tilastokakkoseksi Pariisissa

15.2.2020

Kristiina Mäkelä päätti kahden kilpailun mittaisen hallikautensa Pariisin Val-de-Reuilin kansainvälisissä hallikisoissa toiseen sijaan komealla tuloksella 14,20. Mäkelän sarja oli tasainen ja vain yksi hyppy jäi alle 14 metrin. Tulos rikkoo tulevan kesän Pariisin EM-kisojen tulosrajan ja vie Euroopan tilastossa toiseksi heti kilpailun voittaneen Portugalin Patricia Mamonan jälkeen (14,33)

– Alussa juoksu vähän takkusi, mutta sitten rupesin heräämään. Kilpailussa ei kuitenkaan tullut yhtään sellaista ahaa nyt se lähti -hyppyä. Kun juoksu alkoi kulkea, tuli pieniä virheitä kuten tasapainohorjahduksia, Mäkelä totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa

– Alussa Kristiinalla oli pientä hakemista lähinnä juoksussa ja hyppyrytmin löytämisessä, mutta kisan tuoman tsempin kautta se löytyi. Sitten tuntui, että kisa loppui vähän kesken, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen arvioi.

– Olisihan siinä ollut saumaa paljon parempaankin tulokseen, mutta tähän on hyvä lopettaa hallikausi. Tästä jäi hyvä fiilis jatkaa treeniä kohti kesää, Mäkelä sanoi.