Kilpailuohjeet

Orimattilan Jymyn Kansalliset ampumahiihdot 11.2.2024 Ämmäntöyräampumahiihtostadionilla

9-15 -vuotiaiden osalle on lisätty aseen tarkastus ennen kilpailua. Lue ohjeet kohdistuksen kohdalta.

Kilpailuaika: 

Sunnuntai 11.2.2024 Yhteislähtö

Kohdistus 10:00 – 10:45

M/N9 – M/N15 sarjojen kilpailu klo 11:00 alkaen

Kilpailupaikka: Ämmäntöyrään hiihtokeskus Orimattilassa Olympiavoittajantie 151, 16300 Orimattila.

Ajo-ohje: Lahdentieltä Artjärven suuntaan n. 400 m, josta käännytään oikealle Myrskylän suuntaan n. 2,3 km, josta käännytään vasemmalle Olympiavoittajantielle. Olympiavoittajantietä n. 1,5 km. Opastus on Pakaantien ja Olympiavoittajantien risteyksestä.

Pysäköinti: Pysäköintialue on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pysäköinti pysäköinnin ohjaajien opastuksella. Toimitsijoiden parkkipaikka on erotettu muista.

Kilpailukanslia: Kilpailukanslia toimii vihreässä hirsirakennuksessa.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot jaetaan yksittäin kilpailukansliassa, emme käytä seurapussitusta. Nuorille 9-15v on käytössä pienempikokoiset numerot. Kilpailunumerot ja hakaneulat palautetaan maaliin, myös keskeyttäneet kilpailijat. Reisinumero kiinnitetään oikeaan reiteen. Palauttamattomasta rintanumerosta peritään 50€ ja palauttamattomasta reisinumerosta 20€.

Aseiden tarkastus: Varsinaista asetarkastusta ei tehdä ennen kilpailua. Jokainen urheilija vastaa siitä, että käyttää sääntöjen mukaista asetta.

Kohdistus 10:00 – 10:45:

Kohdistus tehdään seuroittain määrätyillä paikoilla. Kohdistuspaikat on nähtävillä Jymyn nettisivulla (lauantai-illasta alkaen), yleisellä ilmoitustaululla ja ampumapenkan ilmoitustaululla. Jokaiselle urheilijalle on yksi täplä. Kohdistettaessa pitää numeroliivi olla päällä.

Kohdistuksen jälkeen 9-15 –vuotiaiden aseille tehdään kilpailua varten turvallisuustarkastus ampumapenkan ”bussipysäkillä”. Ase on tuotava tarkastukseen viimeistään 10:55 jonka jälkeen ase viedään asetelineeseen odottamaan kilpailua.

17v ja vanhemmat aseet tarkastetaan lähdössä.

Lähtö: Lähtö tapahtuu parkkipaikalle johtavan portin vierestä. Lähtö tapahtuu yhteislähtönä kahdessa jonossa. Lähdössä pitää olla n. 5 minuuttia ennen omaa lähtöä. Lähdön toimitsijat ohjaavat urheilijat oikeaan lähtöjärjestykseen.

Kilpailu

Ennen kilpailua:

9-15 -vuotiaat: 

Huoltaja vie aseen ja 9-13 vuotiaiden ampumatuet penkalle ennen urheilijan tuloa.

 17 -vuotiaat ja vanhemmat:

Toimitsija tarkastaa lähdössä, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja että lipasaukossa ei ole lipasta.

Kilpailusuorituksen jälkeen 9-15 -vuotiaat

Toimitsija noutaa aseen viimeisen ammunnan jälkeen ja tarkastaa aseen avaamalla lukon ja toteamalla, ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa sekä palauttaa aseen asetelineeseen. Tämän jälkeen huoltaja poistaa lippaista ja tukista mahdolliset varapatruunat ennen kuin ase viedään pois penkalta.

17-vuotta ja vanhemmat: Maalissa ase tarkastetaan avaamalla lukko ja toteamalla ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa. Tämän jälkeen kilpailija poistaa mahdolliset varapatruunat lippaista ja tukista.

Ammunta  

9-15 sarjojen ampumapaikat on ilmoitettu Jymyn nettisivulla ja penkan kaiteessa .  Ase on penkalla koko ammunnan ajan. Huoltaja vie aseen ja (alle 13v –sarjoissa) ampumatuen ampumapaikalle ennen suoritusta. Toimitsija palauttaa ja tarkastaa aseen turvallisuuden, kun ammunnat on suoritettu. 9-11-vuotiaat ampuvat pystytauluihin.

9, 11 ja 13 –sarjoissa huoltaja saa avustaa lataamisessa kilpailun aikana.

17v sarjasta ylöspäin ampumapaikka määräytyy ampumapenkalle tulojärjestyksessä ammunnan johtajan osoittamalle paikalle.

Sakko: 9-15 –sarjoissa sakkokierros 100m ja 17v ja vanhemmat 150m. Sakkoringin paikka on hiihtomaassa stadionin keskellä.

Keskeyttäminen: Keskeyttäneen kilpailijan on ilmoittauduttava maalissa ja palautettava kilpailunumeronsa.

Radat ja matkat: Hiihdettävät matkat ja ratakartat ovat nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla. Kilpailija vastaa siitä, että hän hiihtää hänelle määrättyä rataa.

Tulokset: Kilpailussa käytetään online-tulospalvelua. Kun tulokset on varmistettu, ne julkaistaan ilmoitustaululla ja samalla alkaa 15 min protestiaika. Viralliset tulokset on nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla 11.2. illan aikana. Nettisivulla julkaistaan myös lehdistömuotoiset tulokset.

Palkintojen jako

Palkintojen jako suoritetaan vihreässä hirsirakennuksessa.

9 ja 11 -sarjoissa palkitaan kaikki ja muissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

Palkinnot jaetaan kahdessa erässä: ensimmäisessä erässä 9-15 –vuotiaat ja toisessa erässä 17 vuotiaat ja vanhemmat.

Sekä Kymin Koskenpoikien ja Jymyn kilpailuihin osallistuneiden kesken arvotaan patruunoita. Patruunoita noudettaessa on esitettävä aseenkantolupa. Jos jollakin ei ole aseenkantolupaa, voi patruunat kuitata aseenkantoluvallinen seuran yhteyshenkilö. Patruunoiden arvonnasta ilmoitetaan kenttäkuulutuksin.

Verryttely: Kilpailun aikana voi verrytellä kilparadalla hiihtäen kilpailun mukaiseen hiihtosuuntaan muita kilpailijoita häiritsemättä. On huomioitava, että yhteislähtökilpailussa lähdön tapahduttua radalla on paikoin vähän tilaa. Penkan, maalin ja sakkoringin / hiihtomaan alueella verryttely on ehdottomasti kielletty.

Loppuverryttelylle urheilijoiden toivotaan siirtyvän Ämmäntöyrään muille hiihtolenkeille.

Virallinen harjoittelu: Virallinen harjoittelua ei ole mahdollista järjestää.

Ensiapu: Paikalla on ensiapu moottorikelkalla ja ahkiolla varustettuna.

Sosiaalitilat: WC-on käytössä vihreässä hirsirakennuksessa.

Kahvio: Kahvio ovat kilpailukansliassa (vihreä hirsirakennus).  Myynnissä mm. kahvia, pullaa, makkaraa. Maksuvälineenä käy käteinen, pankkikortti ja MobilePay. Kahviota pitää kilpailujärjestäjä eli Jymyn hiiihto ja ampumahiihtojaosto.