Joukkueiden toimintamallit


Orimattilan Jymyssä pystyt harrastamaan koripalloa omien lähtökohtiesi ja tarpeittesi mukaan.  Tavoitteena on kohdata pelaajien tarpeet yksilöllisesti ja tukea tavoitteita. Tavoitteet voivat vaihdella kilpaurheilun ja kerran viikossa tapahtuvan säännöllisen liikunnan välillä. Seura pyrkii tukemaan molempia. Kokeilemaan voit tulla kuukaudeksi ilman sitoutumista.


Koriskerho

Harjoitukset 1-2 krt viikko. Koriskerhon sisällöt on suunniteltu lasten perusmotoristen taitojen kehittymistä tukevaksi. Koriskerhossa harjoitellaan leikkien ja pelien kautta. Koriskerho tarjoaa virikkeitä perheille yhteisen liikkumisen lisäämiseen.

Supermikrot 5-7v

Tutustutaan lajiin ja koripallon perustaitoihin, joita opetellaan pelien ja leikkien kautta. Lisäksi harjoitellaan lajinomaisia liikuntataitoja. Tytöt ja pojat harjoittelevat yhdessä 1 – 2 krt viikossa.

Mikrot 8-10v

Harjoitukset 2-3 krt viikossa. Tytöillä ja pojilla omat joukkueet mutta harjoituksia on myös sekajoukkueina. Harjoitukset sisältävät lajitaitojen lisäksi erilaisia ominaisuusharjoitteita kuten nopeus, voima, liikkuvuus, koordinaatio ja tasapainotaidot. Kauden aikana harjoitellaan turvallisessa ympäristössä niin kilpailua kuin toimimista ryhmän jäsenenä. Alueen sarjapelien lisäksi osallistutaan 1-2 turnaukseen kauden aikana.

Minit 10-12v

Harjoitukset 3-4 krt viikossa. Harjoitukset sisältävät lajitaitojen ja ominaisharjoitteiden lisäksi joukkuetaktisia harjoitteita. Alueen sarjapelien lisäksi joukkueet osallistuvat 1-3 turnaukseen kauden aikana. Motivoituneita pelaajia kannustetaan All-Star leirityksen testiharjoitteluun.

U13 – U14

Harjoitukset 3-4 krt viikossa. Harjoitukset sisältävät lajitaitojen ja ominaisharjoitteiden lisäksi sekä joukkue- että pelaajataktisia harjoitteita. Harjoitussuunnitelma sisältää myös ohjattua ja tavoitteellista kesäharjoittelua. Motivoituneita pelaajia kannustetaan ja mahdollistetaan osallistumaan All-Star leiritykseen. Joukkueet pyrkivät pelaamaan aluesarjojen lisäksi myös valtakunnallisia sarjoja. Joukkueet osallistuvat myös turnauksiin. Motivoituneita pelaajia kannustetaan tavoittelemaan paikkaa liikunta- / urheilulukiossa.

U15 – U16

Harjoitukset 3-4- krt viikossa. Harjoitukset sisältävät lajitaitojen ja ominaisharjoitteiden lisäksi sekä joukkue- että pelaajataktisia harjoitteita. Harjoitussuunnitelma sisältää myös ohjattua ja tavoitteellista kesäharjoittelua. Motivoituneita pelaajia tuetaan hakemisessa liikunta- / urheilulukioon, jolloin mukaan tulee normaalin iltaharjoittelun lisäksi aamuharjoittelu 2-3 krt viikossa. Joukkueet pelaavat alueen sarjoja ja tavoittelevat valtakunnallisia sarjoja. Joukkueet osallistuvat myös turnauksiin.

U17 – U19

Harjoitukset 3-4- krt viikossa. Harjoitukset sisältävät lajitaitojen ja ominaisharjoitteiden lisäksi sekä joukkue- että pelaajataktisia harjoitteita. Harjoitussuunnitelma sisältää myös ohjattua ja tavoitteellista kesäharjoittelua. Joukkueet pelaavat alueen sarjoja ja tavoittelevat myös valtakunnallisia sarjoja.


Nice-koris

Nice-koris on pieni porukka, joka pelailee kerran viikossa omaksi iloksi ja vähän kunnonkin vuoksi. Yksi juoksee kovempaa ja toinen hölkkäilee. Yksi heittää korin ja toinen ennemmin syöttelee. Jokainen pelaa omilla vahvuuksillaan, yhteistä iloinen mieli ja sileä otsa. Otamme mieluusti uusia pelureita mukaan!

Ola-Hoops (Naiset)

Kerran viikossa treenit, joissa pelataan ja heitellään hauskaa pitäen, mutta kuitenkin tosissaan yrittäen. Joukkue pelaa kaakkoisen alueen naisten 2. divaria ja tavoitteena voittaa koko sarja. Pelaajilla kokemusta nuorten ja aikuisten korkeimmilta sarjatasoilta, mistä puoltaa juurensa halu voittaa. Ei erillistä valmentajaa vaan valmennamme toinen toisiamme ja pyrimme avoimeen kommunikaatioon, jossa jokaisella pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa.

Miehet

Joukkue sisältää 30v tietämissä olevia pelureita, joilta löytyy junnu SM-sarjojen kokemusta ja joiltain myös miesten Korisliigasta yksittäisiä pelejä. Reenit ovat pari kertaa viikossa (toiset Orimattilassa, toiset Lahdessa) ja niissä ainoastaan pelataan. Pelit ovat ajoittain kovatempoisia ja suhteellisen kovatasoisia. Pelataan myös Aluesarjaa, mutta toimintaa on tarkoitus kehittää lähivuosina ja pyrkiä saamaan joukkue 1B-divariin.

Korimattila

Joukkue koostuu pääsääntöisesti ikähaitarin 30-60v pelureista ja "harjoittelee" 2krt viikossa. Kokeneet pelimiehet eivät enää taito yms. harjoitteita tarvitse (viitsi tehdä..), joten harjoitukset ovat pelkkää pelaamista. Kevään Sekopalloturnaus ja Savollinnan OTB-turnaus ovat sitten tasonmittaukset muita ikämiesjoukkueita vastaan.