Supermikrot 

Mikrotytöt 
Joukkueen tapahtumia 2019-2020

Mikrotyttöjen joukkue pelaa kevätkaudella 2020 kaakkoisen alueen 1.divisioonaa. 

Sarjan kotipelit pelataan Jokivarren koululla 15.2. 

klo 9.30 Jymy - Kouvot Black -10

klo 14.30 Kouvot White -10 - Jymy

https://www.basket.fi/basket/sarjat/ohjelma-ja-tulokset/?league_id=30289&season_id=109675#mbt:2-303$f&team=4709077:2-500$t&0=3

Jymyn mikrotytöillä voitokas avausviikko     18.1.2020

Orimattilan Jymyn mikrotyttöjen (2010 syntyneet ja nuoremmat) joukkue debytoi kaakkoisen alueen sarjapeleissä menneellä viikolla. Tyttöjen avaus oli vahva. Kaikki kolme peliä päättyivät Jymyn voittoon.

Ensimmäisessä sarjapelissään maanantaina 13.1. kotimaisemissa Orimattilassa Jymy kohtasi paikallisottelussa Lahti Basketballin. Osalle vasta syksyllä harrastuksen aloittaneelle kyseessä oli ensimmäinen peli koskaan. Myös pidempään harrastaneille ensimmäinen peli sarjassa oli jännittävä.

Pelin käynnistyttyä jännityksestä ei ollut enää tietoakaan. Jymy hallitsi ottelua alkuminuuteista lähtien ja vei sen nimiinsä selkein numeroin 38–20.

– Harjoituksissa ja sarjassa pelaamisen välillä on iso ero esimerkiksi oikeiden tuomarien vuoksi. Tytöt myös oppivat sitoutumaan joukkueeseen ja iloitsemaan omista ja muiden onnistumisista joukkueena, mikä näkyy peli-ilona sekä riehakkaina tuuletuksina ja kannustuksena, valmentaja Raija Saviniemi totesi tyytyväisenä pelin päätyttyä.

Voitto ja taisteluvoitto

Jymyn pelit jatkuivat heti lauantaina Lahdessa kahdella ottelulla.

Ensimmäisessä pelissä Jymyn otti ottelun ohjat käsiinsä aloitusheitosta lähtien. Muutaman Jymyn pelaajan jo pidempään kestänyt peliharrastus näkyi kokemattomampaa lappeenrantalaisjoukkue Catzia vastaan erityisesti rohkeutena pitää palloa hallussa ja tehdä koreja. Peli päättyikin Jymyn selvään voittoon 14–58.

Seuraavaan peliin Kouvolan Kouvoja vastaan tytöt joutuivat lähtemään otteluaikataulusta johtuen jo alle kymmenen minuutin lepotauon jälkeen. Vaikka edellisessä pelissä voitto tuli helposti, totuttua isompi kenttä vaati veronsa, ja tyttöjen energiat alkoivat ehtyä seuraavassa pelissä.

Pelin alku olikin tytöille raskas ja hyvistä korintekopaikoista huolimatta pallokaan ei mennyt pussiin. Ottelu etenikin Kouvojen hienoisessa johdossa kolmannen jakson loppuun saakka ja neljänteen jaksoon lähdettiin Kouvojen yhden pisteen johdossa.

Viimeiselle jaksolle Jymytytöt löysivät jostain tarvittavia lisävoimia ja joukkue käynnisti hurjan loppukirin vieden jakson nimiinsä pistein 2-17 ja koko ottelun lopulta selkeästi 30-44.

– Oli hienoa huomata, kuinka hyvin tytöt sisäistivät pelitapamme. Peliä levitettiin, jotta takapelaajat pääsisivät ajamaan sisään. Vaikka Kouvot huomasivat taktiikkamme ja menivät melkein paikkapuolustukseen sulkeakseen keskustan, tytöt ymmärsivät, miten tilanne puretaan, iloitsi Saviniemi suojattiensa peliesitystä.