Salibandy lajina


Salibandy kehittää monia ominaisuuksia samanaikaisesti

Salibandy on erinomainen laji kehittämään kestävyysominaisuuksia, pallonhallintaa, ketteryyttä ja pelinlukutaitoa. Laji on nopeatempoinen ja pelaajan on aina oltava valmiina nopeisiin liikkeisiin, pallo kun on tunnetusti pyöreä ja vikkelä. 

Joukkueiden harjoituksissa harjoitellaan pallon hallintaa, syöttöjä, lämyjä, pelinlukutaitoa ja joukkueena pelaamista. Lapsi/-nuorisojoukkueet pelaavat  myös turnauksia Kaakkois-Suomen lähiliigassa. 

Kuvat: Salibandyliitto

Aloittaminen vaatii suhteellisen pienen satsauksen välineisiin

Lajin hyviä puolia on harrastustoiminnan aloittamisen helppous. Laji vaatii harrastajalta vain sisäpelikengät, mailan ja suojalasit. Lajiin tutustuville järjestyy aina maila ja suojalasit myös seuran toimesta, joten lajia voi tulla kokeilemaan matalalla kynnyksellä ja varusteet voi hankkia vasta sitten, jos innostuu lajista ja haluaa aloittaa tiiviimmän harrastamisen. 

Miten valitsen oikean mittaisen mailan?

Mailoja on tietysti monen kokoista. Mailan pituus perustuu pelaajan pituuteen. Yleinen ohje mailan pituuden määrittämiseen on, että sen tulisi ylettyä hieman pelaajan navan yläpuolelle. Monilla mailatoimittajilla on myös kokotaulukot, joista voi katsoa pelaajan pituuden perusteella sopivanmittaisen mailan.


Salibandyn harrastaminen Orimattilan Jymyssä

Orimattilassa on joukkuetoimintaa ikäryhmittäin. 

Tarkemmat tiedot joukkueista ja kunkin joukkueen yhteyshenkilöistä löytyvät "Joukkueet"-osion alta.