Minitytöt 

Minitytöt pelaavat kaakkoisen alueen 2-divisioonaa kaudella 2021-2022


https://www.basket.fi/basket/sarjat/sarja/?season_id=121623&league_id=30287#mbt:2-500$t&0=3

Minityttöjen tapahtumia kaudella 2019-2020 (2008-2009 syntyneet)

Minityttöjen  joukkue pelasi kevätkaudella 2020 sekä minityttöjen kaakkoisen alueen 1. ja 2. divisioonaa että U14 kaakkoisen alueen 2.divisioonaa.


Minitytöillä vahva alku ylemmässä ikäluokassa 12.1.2020

Orimattilan Jymyn minitytöt aloittivat kevään sarjaurakointinsa U14-sarjan 2. divisioonan peleissä sunnuntaina Heinolassa.

Kyseessä on minitytöille ylemmän ikäluokan sarja, jossa pelataan isommalla kentällä ja isommalla pallolla kuin minityttöjen oman ikäluokan 1. divisioonassa, jossa Jymytytöt niin ikään pelaavat kevätkaudella.

Minityttöjen avaus U14-sarjassa oli vahva. Ensimmäisessä pelissä Jymy kohtasi Kotkan Peli-Karhujen 07 Blue -joukkueen, joka pelaa omassa ikäluokassaan kyseisessä sarjassa. Jymy aloitti pelin vahvasti ja piti peliä otteessaan pitkälle toiselle jaksolle. Ennen puoliaikaa PeKan pitkä joukkue vaikutti ottavan pelin haltuunsa, ja vei sitä selkeähkössä johdossa kolmannen jakson loppuun saakka. Viimeisellä jaksolla Jymy aloitti vahvan nousun ja oli lähellä kääntää koko ottelun itselleen. PeKa onnistui vain vaivoin ottamaan voiton ottelun päätyttyä lukemiin 45–49. Niukasta tappiosta huolimatta valmentaja Titta Pervis oli silmin nähden tyytyväinen tyttöjen esittämiin otteisiin.       

-  Peli oli aivan loistava! Vastustaja oli selkeästi kookkaampi, mutta se ei estänyt meidän hienoa syöttöpeliä.

Toisessa pelissä Jymy kohtasi PeKa 2008 -joukkueen. Kiivastahtisen ja kuluttavan ensimmäisen pelin jälkeen Jymyn juoksuvauhti ei aivan ollut normaalitasolla, mutta siitä huolimatta tytöt pitivät ottelua hallussaan alusta loppuun saakka.

-  Vauhti oli molemmissa peleissä kova ja myös isompi kenttä ja pallo kuluttavat enemmän voimia. Mutta päätimme yhdessä kolmannen jakson jälkeen, että yhdessä jaksetaan painaa täysillä vielä viimeinen erä ja näin tapahtui, Pervis iloitsi suojattiensa otteista

Kuvassa Jymyllä vastassa PeKa -08 Kotkasta

Minitytöt puhtaalla pelillä joulutauolle   7.12.2019


Orimattilan Jymyn minitytöt paketoivat syyskautensa voitokkaasti lauantaina kotiturnauksessa Orimattilassa kaakkoisen alueen 1. divisioonan sarjapeleissä. Voitot Kouvoista ja Lahti Basketballista vankistivat Jymyn ykköspaikkaa sarjataulukossa.

Ensimmäinen ottelu Kouvoja vastaan eteni kolmannen jakson loppuun asti muutaman pisteen erolla. Neljännen jakson alussa Jymy otti tilanteen haltuunsa ja repäisi selkeän eron Kouvoihin pitäen sen turvallisesti ottelun loppuun saakka. Jymy vei ottelun nimiinsä lukemin 40–29.

Toisessa ottelussa Jymy kohtasi paikallisottelussa Lahti Basketballin.

Edellisessä pelissä Kouvoja vastaan tapahtuneiden loukkaantumisten vuoksi LaBa lähti otteluun vain kuudella pelaajalla. Epäonni loukkaantumisten kanssa kuitenkin jatkui, ja LaBan rivit harvenivat vielä yhdellä pelaajalla heti ottelun alussa. Näin LaBa joutui pelaamaan lähes koko ottelun ilman vaihtopelaajia.

Tämä heijastui myös Jymyn otteisiin, ja ottelu eteni rauhallisemmalla temmolla ja rennommalla otteella kuin aamun peli Kouvoja vastaan. Jymy hoiti ottelusta sarjapisteet kotiin selkein numeroin 54–34.

Valmentaja Titta Pervis oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

-         Molemmat pelit menivät tytöiltä todella hienosti. Ensimmäinen peli oli joukkueelta erittäin hyvä. Toisessa pelissä selkeämpi ero vastustajaan ei sytyttänyt samanlaista paloa, mutta peli oli silti erittäin hyvää sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Valmentaja Pervis oli myös koko syyskauteen kokonaisuutena erittäin tyytyväinen.

-  Joukkuepelaaminen on mennyt edelleen todella paljon eteenpäin. Tytöt tuntevat toisensa ja toistensa liikkeet ja luottavat toisiinsa.

Kevätkaudella joukkue lähtee hakemaan lisää haasteita pelaamalla edelleen minityttöjen ykkösdivaria, mutta lisäksi U-14 (ent. C-tytöt) kakkosdivaria.

-         Erityisesti U-14 sarjassa tulee kookkaampien vastustajien kautta lisähaastetta, mutta jatkuvan kehittymisen kannalta on hyvä saada enemmän pelejä ja myös kovempia pelejä, summaa Pervis.

Kuva ottelusta LaBa- Jymy

                                                                                                              2.11.2019

Jymyn minitytöt jatkavat sarjakärjessä

Orimattilan Jymyn minitytöt jatkoivat voittokannassa kaakkoisen alueen 1. divisioonan sarjapeleissä Lahdessa lauantaina.Ensimmäisestä ottelusta Kotkan Peli-Karhujen Blue-joukkuetta vastaan muodostui todellinen trilleri Jymyn kohmeisen alun jälkeen. PeKa otti ensimmäisen jakson nimiinsä murskaavasti 0–14.

Meille aamujen ensimmäiset pelit ovat aina olleet hankalia. Pelissä ei ensimmäisellä jaksolla ollut mitään vikaa, heitot vaan eivät menneet sisään. Ennen toista jaksoa painotin tytöille, että jatkavat vain rohkeasti yrittämistä. Totesi pelin jälkeen valmentaja Titta Pervis.

Toisella jaksolla Jymy jatkoi heittopaikkojen luomista ja lopulta tulostakin alkoi syntyä. Jymy vei jakson selvästi nimiinsä, joten tauolle lähdettiin tasaisemmissa lukemissa 14–20. Puoliajan jälkeen peli eteni käytännössä yhden korin erolla, kunnes Jymy onnistui loppuminuuteilla repimään muutaman pisteen kaulan säilyttäen sen pelin loppuun asti. Voitto heltisi lopulta numeroin 36–32. Valmentaja Pervis oli pelin jälkeen tyytyväinen tyttöjen esitykseen ja erityisesti joukkuepelaamisen kehitykseen.-   Siinä on edelleen menty eteenpäin viime kaudesta. Tytöt tunnistavat hyvin vapaana heittopaikoissa olevat pelaajat.

Toisessa ottelussa Jymyä vastaan asettui PeKa White. Tähän peliin pelaajat lähtivät aivan erilaisella itseluottamuksella ja se näkyi tuloksessa. Jymy nappasi pisteet kotiin numeroin 25–72. -  Tytöt uskoivat nyt omaan pelaamiseen ja oli hienoa nähdä, että tytöt rohkaistuivat myös tekemään sellaisia vaikeampia henkilökohtaisia suorituksia, joita harvemmin tämän ikäisissä näkee, kuten step back -heittoja, Pervis iloitsi.

Kakkosessa arvokasta kokemusta

Minityttöjen 2. divisioonan joukkueella oli sunnuntaina niin ikään kahden pelin päivä Lappeenrannassa. Kotiin tuomisia pisteiden muodossa ei Jymy tällä kertaa saanut mukaansa. Ensimmäisessä pelissä Jymyä vastaan asettui kotijoukkue Lappeenrannan Cats, joka nappasi voiton lukemin 73–24.

Toisessa ottelussa Jymy sai vastaansa Hokkibasketin, joka vei sarjapisteet Loviisaan lukemin 34–55.Valmentaja Jade Mattola totesi pelin jälkeen taitotason näkyneen kohtaamisissa. Jymyn puolet pelaajista on aloittanut harrastuksen vasta tämän syksyn aikana. Se näkyy peleissä kauemmin pelanneita vastaan. Saamme kuitenkin arvokasta peliaikaa ja kokemusta tasapuolisesti kaikille tytöille kakkosdivarin peleissä.

                                                                                                                             Tiina Kuosa

                                                                                                            13.10.2019

Jymyn minitytöillä voitokas viikonloppu


Orimattilan Jymyn minitytöt toivat sunnuntaina sekä 1. että 2. divisioonan joukkueillaan täydet jaossa olleet sarjapisteet Orimattilaan. 

2. divisioonan joukkue aloitti sarjapelinsä pari viikkoa sitten, ja otti nyt avauspisteensä kaakkoisen alueen kakkosdivarissa. Sunnuntain pelipäivän avanneessa ottelussaan Jymy piti peliä hallussaan ja kaatoi Lahti Basketballin White-joukkueen selvin lukemin 26-44. 

Toisessa ottelussaan Jymy kohtasi niin ikään LaBan, jonka Red-joukkue pisti Jymyn taistelemaan tiukasti ottelun voitosta. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen eroa joukkueiden välillä oli vain kahden pisteen verran Jymyn eduksi. Jälkimmäisen puolikkaan aikana Jymy otti ottelun haltuunsa ja vei sen lopulta nimiinsä lukemin 44-33.

Ykkösessä tiukkaa taistelua ja selkeää hallintaa

Jymyn minityttöjen ykkösdivisioonassa pelaava joukkue aloitti sarjakautensa sunnuntaina Kouvolassa. Ensimmäisessä ottelussaan Jymy kohtasi kotisalissaan pelanneen Kouvot. Kauden avaus ja kesätauko kovista peleissä näkyi Jymyn otteissa hienoisena jännityksenä. Myös korikorkeuden nousu edelliseen kauteen verrattuna näkyi heittotarkkuudessa. Ottelu eteni erittäin tasaisissa lukemissa lähes puolimatkaan. Ennen puoliaikaa Jymy onnistui kuitenkin repimään pienen kaulan Kouvoihin nähden. 

Toiselle puolikkaalle Kouvot kiristivät otettaan ja nousivatkin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Johdon menetys sisuunnutti Jymyn, ja tyttöjen peli-ilme muuttui hetkessä. Jymyn kiriin ei Kouvot enää pystyneet vastaamaan, ja peli päättyikin lopulta Jymyn voittoon lukemin 35-44. Toisessa pelissä Jymyä vastaan asettui Lahti Basketball. Lyhyestä palautumistauosta huolimatta Jymy pystyi lähtemään otteluun hyvävoimaisena ja otti ottelun haltuunsa ensimmäisistä hetkistä lähtien.

Koko ottelu mentiin selvässä Jymyn hallinnassa, ja loppulukemat olisivatkin voineet helposti olla selkeämmät Jymyn eduksi. Jymyn hiljennettyä vauhtia päätyi ottelu voittoon lukemin 49-38.

                                                                                                                 Tiina Kuosa