Ampumahiihdon Nuorten LapuaCUP käynttiin

20.1.2018 klo 12:00

Vasemmalta Anni Hyvärinen, Anniina Rantala, Rebecca Sandnäs
Vasemmalta Anni Hyvärinen, Anniina Rantala, Rebecca Sandnäs

Ampumahiihdossa on nuorilla (13-17-vuotiailla) oma Lapua Junior CUP. Siinä kisataan kauden aikana useita osakilpailiuja: Talvella kahdeksan kilpailua ja kesällä neljä.

Tämän kauden LapuaCUP käynnistyi osakilpailuilla Pohjanmaalla, Jurvassa ja Seinäjoella. Jymystä mukana olivat Anni Hyvärinen ja Anniina Rantala

Jurvassa kilpailumuotona oli pikakilpailu, pakkasta -14 ja lumi aika kuivaa pakkaslunta. Selvästi oli havaittavissa, että suksilla tuli suuria eroja ja sakkojakin ammuttiin kautta linjan aika paljon.

Kilpailu oli tytöillemme sieltä vaikeammasta päästä. Anni Hyvärinen tuli kolmanneksi (1+1) ja Anniina Rantala oli 6. ( 3+1).

Sunnuntaina kilpailupaikka vaihtui Seinäjoelle, pakkasta lähes saman verran, mutta taivaalta tuli silti reilusti kosteaa lunta, joka sopi hyvin orimattilalaisten suksikalustolle. Lisäksi kilpailumuotona yhteislähtö on ollut harjoitustemme takia yksi parhaiten sopivista. Viimeiselle ampumapaikalle Anni ja Anniina tulivatkin reilussa johdossa kahdestaan ja ratkoivat kisan voiton penkalla. Anni ampui kisan kaikki paikat nollille, kun Anniinalla lipesi viimeisellä paikalla 2 ohilaukausta ja voiton suhteen kisa ratkesi siihen. Jymylle siis ylivoimainen kaksoisvoitto.

Viime kaudella N15-sarjassa LapuaCUP:ssa tuli kaksoisvoitto Orimattilaan. Voiton vei Anniina ja Anni oli toinen.

Nyt tämän hetken CUP-tilanteesa Anni on jaetulla ykköspaikalla ja Anniina on toisena.