Ohjeita yleisölle

PÄIVITETTY: 13.6.2021

Orimattilan Tähtien Kisojen järjestäjät haluavat varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallista osallistua tapahtumaamme. Huolenpitomme kohdistuu kaikkiin tapahtumaan osallistuviin urheilijoiden, yleisömme, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveyteen ja turvallisuuteen. Tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Huolehdimme alueen hygieniasta ja mahdollistamme turvavälien säilyttämisen. Huolehdithan kuitenkin myös itse, ettet saavu paikalle kipeänä, pyrit pitämään muihin turvavälin ja hyödynnät alueella olevia käsidesi -pisteitä. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä yleisölle, urheilijoille (paitsi fyysisen suorituksen aikana) ja vapaaehtoisille sekä henkilökunnalle.


Saapuminen urheilukentälle ja pysäköinti
Orimattilan urheilukenttä sijaitsee osoitteessa Urheilutie 15 ja sen näkyvä maamerkki on kaikille lähestymisteille näkyvä vesitorni. Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kaikilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku tapahtuu pääportilta. Portit aukeavat tapahtuma-alueelle klo 16:00 ja lajit alkavat klo 18:00 ja päättyvät noin klo 21:30.

Paikalle pääsee myös kätevästi Lahden Seudun Liikenteen busseilla, ja matkayhteydet voi tarkistaa täältä! Orimattilaan tulevista linja-autoista voi jäädä pois pysäkillä heti Urheilutalon / Koulutien risteyksen jälkeen. Matkaa kentälle on n. 500m

Seuraa paikoitus ja reittiohjeita opastekylteistä. Mikäli saavut paikalle autolla, Pysäköintialueet voit tarkastaa täältä. Kisojen pysäköintialueina toimivat Jymylinnan parkkialue (Urheilutie 9), Erkko-lukion ja yhteiskoulun pysäköintialue (Koulutie 17), sekä sivistys- ja sosiaalipalvelukeskuksen (Pappilantie 2) ja seurakunnan (Pappilantie 3) pysäköintialueet. Paikoitusmäärä on kuitenkin rajallinen ja seuraavaksi on mahdollista pysäköidä julkisille parkkipaikoille. Inva-paikat, joita rajallinen määrä löytyvät kentän sisääntulon läheisyydestä läheltä Urheilutien sisääntuloporttia (Osoite Urheilutie 15). Oikeus invapaikan käyttöön tulee esittää liikenteenohjaukselle.


Tapahtuma-alue ja kulku kentällä
Tapahtuma-alueelle pääsee kolmesta sisääntuloportista. Kulku A ja B, sekä VIP- katsomoihin tapahtuu Urheilukentän etukaarteen kohdalla mäen päällä, Orimattila-Areenan / tekonurmikentän puolella, sisäänkäynti pururadalta. Kulku C-alueelle tapahtuu moukarihäkin takaa kulkuportista ja E ja D katsomoihin kuljetaan pääportista vesitornin juurelta kahta eri sisääntuloreittiä pitkin. Urheilukentille saapuminen sekä tapahtuma-alueella kulku tapahtuu katsomoiden mukaan järjestetyistä erillisistä kulkuväylistä, jotka ovat merkitty selkeästi erillisin opastekyltein. Huomioithan jo alueelle saapuessasi pääsylipussasi lukevan katsomolohkon ja seuraat sen mukaisia opasteita oikeaan katsomolohkoon.

Tapahtuma-alueella on 6 eri katsomokategoriaa. VIP, A ja B kategoriat sijaitsevat pääkatsomossa ja pääkatsomoalueelle pääsee vain VIP, A ja B-katsomolipuilla. C-katsomo sijaitsee takakaarteessa, D-katsomon paikat sijaitsevat etukaarteessa ja E-katsomon takasuoralla.

Huomioithan, että tänä vuonna pääsylippuja ei ole numeroitu. Katsomo-oppaat ohjaavat yhdessä järjestyksenvalvonnan kanssa yleisön paikoilleen varmistaen samalla turvavälien säilymisen sekä turvallisen katsojakokemuksen.

Haluamme varmistaa, että kaikilla tapahtuman osallistujilla on turvallinen olo osallistua tapahtumaan, ja tästä syystä noudatamme tarkasti viranomaisohjeistuksia tapahtumanjärjestelyissä. Tapahtuma-alueella ylläpidetään huolellista hygieniaa ja tapahtuma-alueen yleisökapasiteetti on rajattu, mikä mahdollistaa turvallisen liikkumisen stadionilla sopivilla etäisyyksillä. Toivomme myös yleisön huomioivan seuraavat asiat urheilukentän alueella:

  • Ethän saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai koet minkäänlaisia hengitystieoireita.
  • Kentän katsomoihin, myös seisomapaikoille otetaan yleisöä rajattu määrä, huomioithan stadionilla liikkuessasi sopivat etäisyydet muihin ihmisiin
  • Käytä käsidesiä stadionille saapuessa, saniteettitiloissa vierailtuasi ja ennen kuin asioit kioskeilla.
  • Yski aina kertakäyttöiseen nenäliinaa ja tämän puutteessa hihaan, hävitä kertakäyttöinen nenäliina välittömästi käytön jälkeen.
  • Viranomaisohjeistuksen mukaan urheilijat ja yleisö on pidettävä erillään, joten kunnioitathan tätä sääntöä, etkä ota lähikontaktia urheilijaan.

 Lipuntarkastus portilla
Sisääntulon yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti. Alle 7-vuotiaat pääsevät alueelle veloituksetta. Huomioithan, että porteilla ei ole tänä vuonna varsinaista lipunmyyntiä, lukuun ottamatta henkilöitä, joilla ei ole netinkäyttömahdollisuutta ja ”mattimyöhäisiä”. Portilta myydään lähtökohtaisesti seisomapaikkoja hintaan 20 €.


Kielletyt esineet ja aineet
Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Lisäksi alueen kioskeista löytyy juomavesisäiliöt, joista täytät oman juomapullon helposti. Varaa sadetakki tai sadeasu mahdollisen vesisateen varalta, sateenvarjon tuominen tapahtuma-alueelle on kielletty.


Esteettömyys
Urheilutien puoleinen sisääntulo on esteetön ja sen lipuntarkistuspisteen jälkeen on rajallisesti varattuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuva WC-tila urheilukentän välinevaraston päädystä ja esteetön katsomo B-kategoriassa. Lisäksi A-kategorian katsomon yläosa ns. Kisatori on esteetön. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa. Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.


Palvelut alueella
Yleisöalueella on kaksi kioskia, joista voi ostaa alkoholittomia juomia, jäätelöä, makeisia, kahvia, teetä, voileipiä ja makkaraa.  Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Kioskeissa voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. WC-palveluita ja lajittelupisteitä on kaikkien katsomolohkojen läheisyydessä. Roskia varten on roska-astioita eri puolilla kenttää ja katsomoiden yläpuolella tai takana.


Valokuvaus
Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioittaa muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Median valokuvaajilla oikeus liikkua asianmukainen liivi päällä myös urheilukenttää kiertävän kaiteen sisäpuolella.


Ensiapu
Koulutetut sairaanhoitajat huolehtivat urheilijoiden ja yleisön ensiavusta. Ensiapupiste sijaitsee stadionin etukaarteen läheisyydessä.


Löytötavarat
Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan kahden viikon kuluessa Päijät-Hämeen poliisilaitokselle Lahteen osoitteeseen Esikuntakatu 4, 15700 Lahti. Löytötavaroita voi tiedustella osoitteesta loytotavara.ph.hame@poliisi.fi tai numerosta 0295 430 311 (ma-pe 8-16)

Kahden viikon sisällä kilpailuista löytötavaroita voi tiedustella Orimattilan liikuntapalveluilta puhelinnumerosta 044 781 3604.