Ohjeita yleisölle

PÄIVITETTY: 10.6.2022

Saapuminen urheilukentälle ja pysäköinti
Orimattilan urheilukenttä sijaitsee osoitteessa Urheilutie 15 ja sen näkyvä maamerkki on kaikille lähestymisteille näkyvä vesitorni. Suosittelemme yleisöä saapumaan paikalle jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Kaikilla sisääntuloporteilla on ilmainen pyöräparkki. Esteetön kulku tapahtuu pääportilta. Portit aukeavat tapahtuma-alueelle klo 17:00 ja lajit alkavat klo 18:00 ja päättyvät noin klo 21:00.

Paikalle pääsee myös kätevästi Lahden Seudun Liikenteen busseilla, ja matkayhteydet voi tarkistaa täältä! Orimattilaan tulevista linja-autoista voi jäädä pois pysäkillä heti Urheilutalon / Koulutien risteyksen jälkeen. Matkaa kentälle on n. 500m

Seuraa paikoitus ja reittiohjeita opastekylteistä. Mikäli saavut paikalle autolla, Pysäköintialueet voit tarkastaa täältä. Kisojen pysäköintialueina toimivat Jymylinnan parkkialue (Urheilutie 9), Erkko-lukion ja yhteiskoulun pysäköintialue (Koulutie 17), sekä sivistys- ja sosiaalipalvelukeskuksen (Pappilantie 2) ja seurakunnan (Pappilantie 3) pysäköintialueet. Paikoitusmäärä on kuitenkin rajallinen ja seuraavaksi on mahdollista pysäköidä julkisille parkkipaikoille. Inva-paikat, joita rajallinen määrä löytyvät kentän sisääntulon läheisyydestä läheltä Urheilutien sisääntuloporttia (Osoite Urheilutie 15). Oikeus invapaikan käyttöön tulee esittää liikenteenohjaukselle.

Tapahtuma-alue ja kulku kentällä
Kulku katsomoihin tapahtuu  pääportista vesitornin juurelta. Huomioithan, että tänä vuonna pääsylippuja ei ole numeroitu. Lipulla voi katsoa kisaa haluamallaan paikalla aidatun kentän ulkopuolella. Annathan urheilijoille rauhan lämmitellä kentällä ennen kisasuoritusta.

Lipuntarkastus portilla
Sisääntulon yhteydessä pääsyliput tarkastetaan. Alle 16-vuotiaat pääsevät alueelle veloituksetta. Portilta myydään lippuja hintaan 20 €, eläkeläisiltä 15€.

Kielletyt esineet ja aineet
Stadionille ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, termospulloja, ampuma- ja teräaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja (esim. hiuslakka). Myös lemmikit ovat tapahtuma-alueella kiellettyjä.

Vaaraa aiheuttavat ja laittomat esineet toimitetaan poliisilaitokselle.

Alueelle saa tuoda oman juomapullon (pahvinen tai muovinen). Lisäksi alueen kioskeista löytyy juomavesisäiliöt, joista täytät oman juomapullon helposti. Varaa sadetakki tai sadeasu mahdollisen vesisateen varalta, sateenvarjon tuominen tapahtuma-alueelle on kielletty.

Esteettömyys
Urheilutien puoleinen sisääntulo on esteetön ja ennen lipuntarkastuspistettä on rajallisesti varattuja inva-parkkipaikkoja. Tapahtuma-alue on pääosin tasainen, kova ja hiekkapäällysteinen. Alueelta löytyy pyörätuoliasiakkaille soveltuva WC-tila urheilukentän välinevaraston päädystä ja esteetön katsomo. Lisäksi katsomon yläosa ns. Kisatori on esteetön. Järjestyksenvalvojamme ja alueoppaamme ohjaavat mielellään oikeaan katsomoon ja avustavat tarvittaessa. Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja ja saattaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Palvelut alueella
Yleisöalueella on kaksi kioskia, joista voi ostaa alkoholittomia juomia, jäätelöä, makeisia, kahvia, teetä, voileipiä ja makkaraa.  Alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia. Kioskeissa voi maksaa kaikilla yleisimmillä maksukorteilla ja käteisellä. Roskia varten on roska-astioita eri puolilla kenttää ja katsomoiden yläpuolella tai takana.

Valokuvaus
Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen stadionille on sallittua. Muistathan kuitenkin huomaavaisuuden ja kunnioitat muiden kisavieraiden yksityisyyttä. Median valokuvaajilla on oikeus liikkua asianmukainen liivi päällä myös urheilukenttää kiertävän kaiteen sisäpuolella.

Ensiapu
Koulutetut sairaanhoitajat huolehtivat urheilijoiden ja yleisön ensiavusta. Ensiapupiste sijaitsee stadionin etukaarteen läheisyydessä.

Löytötavarat
Kilpailujen jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan kahden viikon kuluessa Päijät-Hämeen poliisilaitokselle Lahteen osoitteeseen Esikuntakatu 4, 15700 Lahti. Löytötavaroita voi tiedustella osoitteesta loytotavara.ph.hame@poliisi.fi tai numerosta 0295 430 311 (ma-pe 8-16)

Kahden viikon sisällä kilpailuista löytötavaroita voi tiedustella Orimattilan liikuntapalveluilta puhelinnumerosta 044 781 3604.