Kilpailuohje


Orimattilan Jymyn Kansalliset ampumahiihdot 13.3. Ämmäntöyrään ampumahiihtostadionilla


Kilpailuaika:

Sunnuntai 13.3. Normaalimatka

Kohdistus 10:00 – 10:45.

Kilpailu alkaa 11:00

Kilpailupaikka

Ämmäntöyrään hiihtokeskus Orimattilassa Olympiavoittajantie 151.

Ajo-ohje     Lahdentieltä Artjärven suuntaan n. 400 m, josta käännytään oikealle Myrskylän suuntaan n. 2,3 km, josta käännytään vasemmalle Olympiavoittajantielle, jota noin 1,5 km.

Pysäköinti: Pysäköintialue on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.  Pysäköi pysäköinnin ohjaajien opastuksen mukaisesti. Pysäköintimaksu 2 e/ auto maksetaan aluleelle johtavan tien varrella oleville pysäköinninohjaajille. Varaa tasaraha.  Toimitsijoiden parkkipaikka on erotettu muista.

Kilpailukanslia: Kilpailukanslia on stadionin läheisyydessä oleva vihreä hirsirakennus. Samassa paikassa on myös palkintojen jako, wc ja kahvio.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot jaetaan yksitellen kilpailukansliasta. Nuorille 11-15v on käytössä pienempikokoiset numerot. Kilpailunumerot ja hakaneulat palautetaan maaliin, myös keskeyttäneet kilpailijat. Reisinumero kiinnitetään oikeaan reiteen. Palauttamattomasta rintanumerosta peritään 50€ ja palauttamattomasta reisinumerosta 20€.

Aseiden tarkastus:  Asetarkastus sijaitsee ampumapenkan keskivaiheella sijaitsevassa katoksessa. Asetarkastus aukeaa 9:30 ja päättyy 10 minuuttia ennen kilpailua.

Alle 15v

Ennen kuin ase viedään kilpailua varten penkalle huoltaja näyttää aseen asetarkastuksen toimitsijalle, joka tarkastaa, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja ettei lipasaukossa ole lipasta. Huoltaja vie aseen penkalle ennen urheilijan tuloa. Asetta kannetaan piipusta ja kannettaessa on lukko oltava auki. Lukko suljetaan, kun ase jätetään penkalle!

Kohdistus  Kohdistus tehdään seuroittain määrätyillä paikoilla. Kohdistuksen aikana urheilijat voivat kiertää joko kentän tai aidan kohdistuksen välissä, mutta penkalle ei pidä jäädä seisoskelemaan.

Kohdistuspaikat ja ajat ovat nähtävillä Jymyn nettisivulla (lauantai-illasta alkaen), ja ampumapenkan kaiteessa useassa kohdassa. Jokaiselle urheilijalle on yksi täplä. Kohdistettaessa pidetään numeroliivi päällä.

Lähtö : Lähtö tapahtuu kilpailukeskukseen johtavan sillan vierestä ampumapaikan numero 1 tasalta. Lähtöväli on 30s. Penkan täyttöjen väleissä on taukoja, jotta penkka ehtii tyhjentyä ennen seuraavien tuloa.

Kilpailu

Ennen kilpailua:

11-15 -vuotiaat:

-  Ennen kuin ase viedään kilpailua varten penkalle huoltaja näyttää aseen asetarkastuksen toimitsijalle, joka tarkastaa, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja ettei lipasaukossa ole lipasta. Huoltaja vie aseen penkalle ennen urheilijan tuloa. Asetta kannettaessa on lukko oltava auki. Lukko suljetaan, kun ase jätetään penkalle!

-   17 -vuotiaat ja vanhemmat:

- Toimitsija tarkastaa lähdössä, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja että lipasaukossa ei ole lipasta.

Kilpailusuorituksen jälkeen 11-15 -vuotiaat

Toimitsija noutaa aseen viimeisen ammunnan jälkeen ja tarkastaa aseen avaamalla lukon ja toteamalla, ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa sekä palauttaa aseen asetelineeseen. Tämän jälkeen huoltaja poistaa lippaista ja tukista mahdolliset varapatruunat ennen kuin ase viedään pois penkalta.

17-vuotta ja vanhemmat: Maalissa ase tarkastetaan avaamalla lukko ja toteamalla ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa. Tämän jälkeen kilpailija poistaa mahdolliset varapatruunat lippaista ja tukista.

Ammunta  11-15 sarjojen ampumapaikat on ilmoitettu Jymyn nettisivulla ja penkan kaiteessa .  Ase on penkalla koko ammunnan ajan. Huoltaja vie aseen ja ( alle 13v –sarjoissa ) ampumatuen ampumapaikalle ennen suoritusta (asetta piipusta kannettaessa on lukko oltava auki). Kilpailusuorituksen jälkeen toimitsija tekee aseelle turvallisuustarkastuksen ja palauttaa aseen telineeseen, kun ammunnat on suoritettu. Myös 11-vuotiaat ampuvat makuutauluihin.

 - 11 ja 13 –sarjoissa huoltaja saa avustaa lataamisessa kilpailun aikana, mutta turvavälistä on huolehdittava toisiin urheilijoihin ja avustajiin nähden..

 - 17v sarjasta ylöspäin ampumapaikat ovat vapaavalintaiset, makuupaikat 1-10 ja pystypaikat 11-20. Huomio! Toimitsijat voivat muuttaa makuu ja pystypaikkojen suhteita tilanteesta riippuen.

Sakko : Sarjat 11-19 sakkoaika on 45s ja 22 ja yleinen 60s.

Keskeyttäminen: Keskeyttäneen kilpailijan on ilmoittauduttava maalissa ja palautettava kilpailunumeronsa.

Radat ja matkat: Hiihdettävät matkat ja ratakartat ovat nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla. Nettisivulla on myös esimerkki radan merkkauksesta.

Tulokset: Kilpailussa käytetään online-tulospalvelua. Kun tulokset on varmistuttu, siitä ilmoitetaan kenttäkuulutuksin ja samalla alkaa 15 min protestiaika. Viralliset tulokset on nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla 28.2. illan aikana. Nettisivulla julkaistaan myös lehdistömuotoiset tulokset.

Maali: Maalissa on tarjolla mehua. Kilpailunumeroille, reisinumeroille ja hakaneuloile on omat korit, palauta oikeaan koriin. 

Palkintojen jako:  Palkintojen jako tapahtuu vihreässä hirsirakennuksessa.

Sarjassa M/N11 palkitaan kaikki. Muissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

Palkinnot jaetaan heti jokaisen sarjan tuloksien varmistamisen ja protestiajan jälkeen. Palkinnoiksi jaetaan patruunoita, jotka noudetaan kilpailukansiasta.  Patruunoita noudettaessa on esitettävä aseenkantolupa. Jos jollakin ei ole aseenkantolupaa, voi patruunat kuitata aseenkantoluvallinen seuran yhteyshenkilö. Patruunoita noudettaessa on huolehdittava turvaväleistä.

Verryttely: Kilpailun aikana voi verrytellä kilparadalla hiihtäen normaaliin hiihtosuuntaan ja muita kilpailijoita häiritsemättä. Penkan ja maalin alueella verryttely on ehdottomasti kielletty.

Loppuverryttelylle urheilijoiden toivotaan siirtyvän Ämmäntöyrään muille hiihtolenkeille.

Koronaohjeet: Wc-tiloissa on käsienpesumahdollisuus. Käsidesiä on tarjolla kilpailukansliassa, kahviossa ja maalissa. Muista turvaväli. Päijät-Soten alueella on yleinen kasvomaskisuositus. Kasvomaskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikea.

 Ensiapu  Paikalla on ensiapu moottorikelkalla ja ahkiolla varustettuna.

Sosiaalitilat  WC-tilat ovat vihreässä hirsirakennuksessa. Sisätiloissa on käsienpesu mahdollisuus ja käsidesiä saatavilla.  Kilpailijoille ei ole peseytymismahdollisuutta. 

Punainen ajanottorakennus on vain toimitsijoille.

Kahvio : Kilpailualueella toimii kahvio ja makkaran myynti, vihreässä hirsirakennuksessa.  Maksutapoina on käteinen, pankkikortti  ja MobilePay.