Kilpailuohje

Ohje korona-pandemian takia ( kilpailuohje on alla )Päivitys kilpailuohjeessa liittyen kohdistukseen!!!

Kilpailuihin saa osallistua vain täysin terveenä ja oireettomana. Tämä koskee niin kilpailijoita, huoltajia kuin toimitsijoita! 

Paikalle ei saa tulla, jos on jo vähäisiäkin koronaan viittaavia oireita!

 • Turvavälistä (2m) on huolehdittava.
 • Kilpailuihin ei oteta yleisöä.
 • Jokaista kilpailijaa kohden saa olla maksimissaan yksi huoltaja.
 • Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään jokaisen kilpailijan ja huoltajan yhteystiedot (pitää käyttää kilpailun järjestäjän ilmoittautumislomaketta) henkilöiden tavoittamiseksi mikäli ilmenisi, että alueella on tapahtunut mahdollisesti taudille altistumista. Mahdollisissa altistumistapauksissa tämä lista luovutetaan terveysviranomaisille. Tämä lista tuhotaan 4 viikkoa kilpailujen jälkeen.
 • Kilpailijoille ja huoltajille ei ole tarjolla sisätiloja.
 • WC-tiloihin jonotus ulkona. WC-tilat on valvottu.
 • Kaikkien huoltajien edellytetään käyttävän maskia koko tapahtuman ajan.
 • Kaikkien kilpailijoiden on käytettävä maskia pois lukien fyysinen suoritus.
 • Kaikkien toimitsijoiden on käytettävä maskia.
 • Käsidesiä on tarjolla WC-tiloissa ja neuvonnassa
 • Kilpailussa on kaksi aseiden kohdistusta (aamupäivä ja iltapäivä) jolloin ihmismäärä on kilpailualueella pienenee.
 • Aamu ja iltapäivän kohdistukset jaetaan kahteen 30minuutin erilliseen jaksoon jolloin väkimäärä kohdistuksessa vähenee.
 • Kohdistusajat ja paikat määritetään kilpailun järjestäjän toimesta.
 • Kohdistuksessa saa olla ainoastaan yksi kaukoputkea käyttävä henkilö / seura / ampumapaikka.
 • Alle 11, alle 13 ja alle 15-vuotiailla saa olla maksimissaan yksi avustaja kohdistuksen aikana penkalla / seura / kohdistuspaikka.
 • Kilpailusuorituksen jälkeen 11 – 15 -vuotiaiden aseet penkalta nostaa pois toimitsija ja avaa aseen lukon.
 • Varsinaista palkintojen jakoa ei järjestetä, vaan palkinnot jaetaan yksittäin infosta heti jokaisen sarjan tuloksien varmistamisen jälkeen. Turvaväliä on noudatettava.
 • Kilpailijoiden edellytetään lähtevän kilpailualueelta heti suorituksensa jälkeen. Kilpailun järjestäjä julkaisee kartan josta löytyy paikka missä voi tehdä loppuverryttelyn.
 • Lähtöalue on erotettu selkeästi muusta alueesta ja sinne kuljetaan eri kautta.
 • Kahviota ei pidetä.
 • Kilpailunumerot roikkuvat narussa sillan vieressä kilpailukeskuksessa, josta jokainen noutaa oman numeronsa itsenäisesti. Paikalla on lähtölista.
 • Voitelutiloja ei tarjota, vaan suksien voitelu tapahtuu ulkona.
 • Kilpailijoiden ei mahdollista harjoitella Orimattilan ampumaradalla perjantai tai lauantai-iltana.
 • Toimitsijoilla on omat WC-tilat.
 • Urheilijoille jaetaan maski heti maaliin tultua. Maskia on käytettävä!


Kilpailuohje Sunnuntai


Kilpailuaika:

Sunnantai 28.2. Yhteislähtökilpailu

Kohdistus 10:00 – 11:05. Kohdistuksessa  kaksi 30min kohdistusjaksoa. Jaksojen välissä on 5 minuutin vaihtoaika.

Sarjat 11 - 15 kohdistus 10:00 - 10:30

Sarjat 17 - yleinen 10:35 - 11:05

Kilpailu klo 11:15 alkaen

Kilpailupaikka

Ämmäntöyrään hiihtokeskus Orimattilassa Olympiavoittajantie 151. Jos joku käyttää vanhempaa navigaattoria kilpailupaikka löytyy Linjatien päästä.

Ajo-ohje     Lahdentieltä Artjärven suuntaan n. 400 m, josta käännytään oikealle Myrskylän suuntaan n. 2,3 km, josta käännytään vasemmalle Olympiavoittajantielle. Opastus on Myrskylän tien ja Olympiavoittajan tien risteyksestä.

Kilpailukanslia

Varsinaista kilpailukansliaa ei ole. Infoteltta toimii maalin vieressä olevan ajanottorakennuksen vieressä. Info on avoinna 9:00 alkaen.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot roikkuvat narussa stadionille johtavan sillan vieressä. Jokainen noutaa oman numeronsa itse ja vastaa siitä, että ottaa oikean numeron. Tällä vähennetään ihmisten välisiä kontakteja. Nuorille 11-13v on käytössä pienempikokoiset numerot . Kilpailunumerot ja hakaneulat palautetaan maaliin, myös keskeyttäneet kilpailijat. Reisinumero kiinnitetään oikeaan reiteen. Palauttamattomasta rintanumerosta peritään 50€ ja palauttamattomasta reisinumerosta 20€.

Aseiden tarkastus

Varsinaista asetarkastusta ei tehdä ennen kilpailua. Jokainen urheilija vastaa siitä, että käyttää sääntöjen mukaista asetta.

Kohdistus  Kohdistus tehdään seuroittain määrätyillä paikoilla. Kohdistuksessa saa putken takana olla seurasta yksi henkilö / ampumapaikka. Alle 15 –vuotiaiden osalta penkalla saa olla yksi avustaja / seura / ampumapaikka. Kohdistus on jaettu kahteen 30min jaksoon jolloin väkimäärä penkalla pienenee. Kohdistuksen aikana urheilijat voivat kiertää joko kentän tai aidan kohdistuksen välissä, mutta penkalle ei pidä jäädä seisoskelemaan.

Kohdistuspaikat ja ajat ovat nähtävillä Jymyn nettisivulla (lauantai-illasta alkaen) ja ilmoitustaululla ja penkan ilmoitustaululla. Jokaiselle urheilijalle on yksi täplä. Kohdistettaessa pidetään numeroliivi päällä.

Kohdistus pitää suorittaa määrättyinä aikoina. Normaalista poiketen kohdistuspaikat on määrätty henkilötasolla, koska korona-vaatimusten mukaisesti pitää kilpailun järjestäjän huolehtia, ettei henkilötiheys kasva liian suureksi. Kohdistuksessa pitää käyttää kilpailunumeroa.


Lähtö           

Lähtö tapahtuu parkkipaikalle johtavan portin vierestä. Lähdössä on turvaväliviitoitus, jota urheilijan on noudatettava. Radan oikeassa ja vasemmassa reunassa on kilpailijan lähtöpaikan numero. Tämä lähtöpaikkanumero ilmaisee kilpailijan ensimmäisen ammunnan ampumapaikan!

Kilpailu

Ennen kilpailua:

11-15 -vuotiaat:

-         Ennen kuin ase viedään penkalle huoltaja näyttää aseen penkan toimitsijalle, joka tarkastaa, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja ettei lipasaukossa ole lipasta. Huoltaja vie aseen penkalle ennen urheilijan tuloa.

-         17 -vuotiaat ja vanhemmat:

- Toimitsija tarkastaa lähdössä, ettei patruunapesässä ole patruunaa ja että lipasaukossa ei ole lipasta. Ensimmäinen ammunta suoritetaan lähtöpaikkanumeroa vastaavaan tauluun. Urheilija vastaa siitä, että ampuu oikeaan tauluun!  Seuraavat ammunnat suoritetaan ampumapenkalle tulojärjestyksessä ammunan johtajan näyttäessä ampumapaikan.

Kilpailusuorituksen jälkeen 11-15 -vuotiaat

Toimitsija noutaa aseen viimeisen ammunnan jälkeen ja tarkastaa aseen avaamalla lukon ja toteamalla, ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa sekä palauttaa aseen asetelineeseen. Tämän jälkeen huoltaja poistaa lippaista ja tukista mahdolliset varapatruunat ennen kuin ase viedään pois penkalta.

17-vuotta ja vanhemmat: Maalissa ase tarkastetaan avaamalla lukko ja toteamalla ettei patruunapesässä tai lippaassa ole patruunaa. Tämän jälkeen kilpailija poistaa mahdolliset varapatruunat lippaista ja tukista. Koska kyseessä on yhteislähtökilpailu ei pidä pysähtyä heti maaliviivan jälkeen vaan jättää tilaa myöhemmin tulijoille.

Ammunta  

11-15 sarjojen ampumapaikat on ilmoitettu Jymyn nettisivulla ja penkan kaiteessa . Ase on penkalla koko ammunnan ajan. Huoltaja vie aseen ja ( alle 13v –sarjoissa ) ampumatuen ampumapaikalle ennen suoritusta. Toimitsija palauttaa ja tarkastaa aseen turvallisuuden, kun ammunnat on suoritettu. Myös 11-vuotiaat ampuvat makuutauluihin.

11 ja 13 –sarjoissa huoltaja saa avustaa lataamisessa kilpailun aikana, mutta turvavälistä on huolehdittava toisiin urheilijoihin ja avustajiin nähden.

17v sarjasta ylöspäin ammunnan johtajat määräävät ampumapaikat toisesta ammunnasta eteenpäin. Ammuntajärjesteys on makuu - makuu - pysty - pysty. Toimitsijat virittävät tauluja makuulle ja pystylle sen mukaan mikä ammunta on tulossa.

Sakko          

11-15 –sarjoissa sakkokierros 100m ja 17 – yleinen 150m. Sakkokierroksen paikka on hiihtomaassa.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneen kilpailijan on ilmoittauduttava maalissa ja palautettava kilpailunumeronsa.

Radat ja matkat

Hiihdettävät matkat ja ratakartat ovat nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla. Kilpailija vastaa, että kiertää itselleen kuuluvan radan ja oikeassa järjestyksessä. Seuraavissa lähdöissä on eroa hiihtomatkojen osalta:

Lähtö N19 ja N17: N19 = 7,5km ja N17 = 6km

Lähtö M19, M17, N22: M19 = 10km, M17 = 7.5km ja N22 = 10km

Myl sarjan matka vaihtui 2,5km:iin

Tulokset     

Kilpailussa käytetään online-tulospalvelua. Kun tulokset on varmistuttu, siitä ilmoitetaan kenttäkuulutuksin ja samalla alkaa 15 min protestiaika. Viralliset tulokset on nähtävillä Orimattilan Jymyn nettisivulla 27.2. illan aikana. Nettisivulla julkaistaan myös lehdistömuotoiset tulokset.

Palkintojen jako

Palkinnot jaetaan heti jokaisen sarjan tuloksien varmistamisen ja protestiajan jälkeen. Palkinnoiksi jaetaan patruunoita, jotka noudetaan infosta. Patruunoita noudettaessa on esitettävä aseenkantolupa. Jos jollakin ei ole aseenkantolupaa, voi patruunat kuitata aseenkantoluvallinen seuran yhteyshenkilö. Patruunoita noudettaessa on huolehdittava turvaväleistä. Joka sarjassa palkitaan 3 parasta

Verryttely

Kilpailun aikana voi verrytellä kilparadalla hiihtäen normaaliin hiihtosuuntaan numero väärin päin päälle laitettuna, muita kilpailijoita häiritsemättä. Penkan, maalin hiihtomaan alueella verryttely on ehdottomasti kielletty. Verryttelyssä kilpailun aikana pitää olla erityisen tarkkana, koska yhteislähdön takia radalla voi olla ruuhkaa.

Loppuverryttelylle urheilijoiden toivotaan siirtyvän Ämmäntöyrään muille hiihtolenkeille ja siirtämään autonsa Olympiavoittajan tien alkupään parkkipaikalle.

Virallinen harjoittelu

Virallista harjoittelua ei ole mahdollista järjestää.

Pysäköintialue on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Toimitsijoiden parkkipaikka on erotettu muista.

Ensiapu       Paikalla on ensiapu moottorikelkalla ja ahkiolla varustettuna.

Sosiaalitilat

Koronatilanteen johdosta emme voi tarjota kilpailijoille peseytymismahdollisuutta. WC-on käytössä vihreässä hirsirakennuksessa. Jonottaminen tapahtuu ulkona ja WC-tiloissa on käytettävä maskia. Urheilijat tai heidän huoltajansa eivät saa mennä toimitsijoille tarkoitettuihin WC-tiloihin tai ajanottorakenneukseen.

Kahvio        

Kilpailualueella ei ole elintarvikkeiden myyntiä.

Huomio! ajat saattavat muuttua kilpailijamäärän mukaan

Lähtöjärjestys:

Sunnuntain lähtöjärjestys määräytyy lauantain tulosten perusteella. Jos kilpailija ei ole osallistunut lauantain kilpailuun hän lähtee sunnuntaina oman sarjansa viimeisenä.